Українська правда

Михайличенко: Нехай Воронін набере форму і трішки подумає

Сергей Шемшученко — 30 жовтня 2008, 15:16

Головний тренер національної збірної України з футболу Олексій Михайличенко радить форварду "Герти" Андрію Вороніну набрати ігрову форму і трішки подумати. Про це він заявив під час прес-клубу у Федерації футболу України.

"У мене немає жодних конфліктів з Вороніним. Це його право говорити про щось агенту чи батьку. Щодо того, що Воронін самотужки обіграв "Штутгарт", то "Кікер" у тому матчі чомусь йому поставив "4". У кожного журналіста є свій погляд, але на мою думку ця оцінка не відповідає грі Андрія.

Я бачив останню гру "Герти" у Кубку УЄФА проти "Бенфіки", нам мій погляд Воронін виглядав добре, але було пару моментів, які він не реалізував. А "Кікер" поставив "5". У кожного свої критерії оцінки і свої підходу.

Я буду дуже радий, якщо Андрій набере ту форму, котру він може мати, котрої цей чудовий футболіст заслуговує. Я навіть не знав, що після народження дітей Воронін "чотири віддає, два забиває". Емоційний підйом буває як зі знаком плюс так і зі знаком мінус. Хоча по-людські мені дуже хотілося випустити і Вороніна, і Слюсаря. Якби гра хоч трошки пішла так як ми припускали і ми би збільшили тиск, то Андрій на полі був би дуже і дуже корисним. Але гра склалася по-іншому і я не був впевнений.

Слова Вороніна - це емоції. Але чоловіки мають приховувати емоції. Якщо є якісь проблеми, то треба вирішувати їх віч-на-віч. Я думаю, що у Харкові під час гри "Герти" ми розставимо усі крапки над "і". Це хороший футболіст і не треба зациклюватися на тому епізоді.

Із гравцями, яких ми не можемо спостерігати в Україні, ми обов'язково зідзвонюємося. Ми збираємо оцінки преси, бо одна річ те, що ти бачиш по телевізору, інша - коли бачиш в живу.

Треба розглядати себе як гравця збірної, а не збірну для себе. Нехай він ще трішки подумає", - заявив Михайличенко.