Українська правда

Чемпіонат України. "Шахтар" виходить в одноосібні лідери. Усі матчі 6 туру

Сергей Шемшученко — 30 жовтня 2008, 15:23

Чемпіонат України

6 тур

У середу, 29 жовтня, відбувся 6 тур чемпіонату України з футзалу. У Львові відбулись дві гри. Львівська "Енергія" приймала житомирський "Контингент", а "Тайм" зустрічався із сумським "СумДУ-Артмотором".

Обидві львівські команди, які свої матчі проводили вдома, без проблем здолали своїх суперників. "Енергія" перемогла житомирський "Контингент" 3:1, а "Тайм" переміг сумську команду 2:1.

А от львівські команди, які грали на виїзді, виступили не так вдало. Львівський "ТВД" лише за 16 секунд до фінального свистка зміг звести матч внічию із харківським "Монолітом", а "Кардинал" так і не зміг здобути перші очки у новому чемпіонаті. "Кардиналівці" поступились дніпропетровському "Будівелу" 0:3.

"Енергія" - "Контингент" 3:1

"Тайм" - "СумДУ-Артмотор" 2:1

"Моноліт" - "ТВД" 3:3

"Будівел" - "Кардинал" 3:0

Матч між івано-франківським "Ураганом" і харківським "Локомотивом" розпочався зі швидкого голу Кулика. Вже на другій хвилині Едуард з кутового прострілив вздовж ліній воріт, а м'яч по-зрадницьки зрикошетив від ноги Литвиненка і опинився в сітці воріт - 1:0. За кілька хвилин кращий голеадор "Урагану" міг швидко оформити дубль, однак йому не вдалося втілити бодай в один забитий гол кілька виходів сам-на-сам з кіпером "Локомотива", а ще двом ударам трохи забракло влучності. На 4-й хвилині Валенко влучив у хрестовину, після чого гості потроху активізувались і створили кілька небезпечних моментів біля воріт Іжаковського. Перший тайм завершився за мінімальної переваги івано-франківців, і суперники вирішили відкласти питання про переможця надругу двадцятихвилинку.

Одразу після перерви харків'яни на кілька хвилин перехопили ініціативу і спробували нав'язати свою гру, проте господарі були готові до такого розвитку подій і спокійно перелаштувались на гру другим номером, розраховуючи на швидкі контратаки. Надійно в рамці діяв Іжаковський, котрий не один раз відводив загрозу після пострілів Кісельова, Клочка та Федорченка. Далі "Ураган" зумів вирівняти гру, а "Локомотив"... зрівняти рахунок. На екваторі другого тайму Дмитро Сорокін пасом знайшов на лівому фланзі Клочка, котрий свого шансу не втратив, перегравши воротаря точним ударом в дальній кут - 1:1.

Після пропущеного голу "ураганівці" активізувались, мали шанси відзначитись Кулик, Валенеко і Ярий. "Залізничники" відповіли небезпечними пострілами Кісельова і Мінаєва. Далі пішла гра на зустрічних курсах, і стало зрозуміло, що все може вирішити один забитий м'яч. На 38-й хвилині Паршиков віддав ефектну передачу на хід Кулику, і той пробив точнісінько в правий нижній кут воріт - 2:1. Надалі "Локомотив" намагався врятувати гру, до атак став підключатись Литвиненко, але господарі вдало оборонялись, так і не давши супернику можливостей нанести прицільний удар.

"Ураган" - "Локомотив" 2:1

У Донецьку в рамках шостого туру чемпіонату України з міні-футболу в ранзі лідерів турніру зустрічалися "Шахтар" і "Єнакієвець".

Досить швидко освоївшись, підопічні Олега Солодовника оволоділи ініціативою, правда діяти бразильській братії і їх напарникам по команді не оглядаючись гості все ж таки не дозволили. Боротьба на кожному квадратному метрі продовжувалася аж до 17 хвилини матчу, коли господарям вдалося повести у рахунку. До речі, до цього моменту "Шахтар" втратив дві можливості відкрити рахунок. На 6 хвилині Олег Мірошник не використав вихід один на один з Рябцевим, потрапивши у стійку, а на 14 м'яч ще раз потрапив у каркас воріт після удару Тіаго. В цілому в першій половині гри суперники створили велику кількість голевих моментів, користь з яких отримали тільки "оранжево-чорні".

Сама атака на 17 хвилині матчу заслуговує того, щоб про неї розповісти окремо. Вассура на лівому фланзі, втікши від опонента фінтом через себе, запустив м'яч собі на хід, заразом залишивши не при справах Рябцева. Піднявшись у повітря, у стилі Фалькао, бразилець завершував атаку, але гравець "Єнакієвця", який встиг, прийняв удар на себе. Після цього по воротах бив Фумаса: знов красиві фінти, і знов ворота гостей врятовані. Лише з третьої спроби Юнакову дальнім ударом, не без рикошету, вдалося розмочити ворота суперників.

На другу половину матчу гості вийшли помітно "заведеними", і, оволодівши ініціативою, намагалися відновити рівновагу, але пропустили вдруге. Ще раз відзначилася бразильська ланка "Шахтаря". На 26 хвилині Фумаса, розігравши двохходівку з напарником по команді, подвоїв перевагу "оранжево-чорних".

Через 5 хвилин гості все ж таки змогли продавити оборону гірників. Після прострілу з лівого флангу Гончаров зумів замкнути націлену передачу ударом у кут воріт Сухомлинова.

Останні хвилини матчу склалися напружено. До кінця другого тайму підопічні Миколи Шевцова набрали максимально допустиму кількість фолів - 5, і були вимушені грати украй обережно. При цьому за 5 хвилин до фінального свистка в атаках Замятін став з'являтися на майданчику п'ятим польовим гравцем. За цей час гості запам'яталися чотирма ударами по воротах, два з яких потрапили у ствір. Не витримали нерви у Олександра Хурсова, який ще на початку другого тайму отримав жовту картку. Програвши єдиноборство Юнакову, 18 номер гостей збив футболіста "Шахтаря", заробивши шостий фол для команди і другий "гірчичник" для себе.

10-метровий узявся бити Тіаго, проте переграти Рябцева південноамериканець не зміг. Тим часом першим на добивання встиг Вассура, який і поставив у матчі переможну крапку.

"Шахтар" - "Єнакієвець" 3:1

В інших матчах зафіксовані такі рахунки:

"ЛТК" - "Марріон" 5:2

"Рівне" - "Планета-Міст" 0:5

Таблиця: "Шахтар" - 13 (6), "Планета-Міст", "Тайм", "Ураган", "Єнакієвець" - 10 (5), "Енергія" - 10 (6)

За матеріалами zik.com.ua, uragan.if.ua, shakhtar5x5.dn.ua