Українська правда

"Альпіна" оцінила проектні роботи львівського стадіону у 4 мільйони євро

Сергей Шемшученко — 30 жовтня 2008, 17:06

Австрійська компанія "Альпіне бау ГМБХ" за підсумками зустрічі з міським головою Львова Андрієм Садовим та заступником голови ЛОДА Сергієм Таратутою оприлюднила офіційну позицію щодо вартості проектних робіт львівського стадіону, які компанія виконала на замовлення Львівської міської ради. Компанія оцінила вартість пророблених робіт у 4 мільйони євро. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

За пропозицією "Альпіне бау ГМБХ" половина з цих коштів має бути сплачена генеральним підрядником, якого обере місто до кінця 2008 року, натомість терміни сплати другої половини будуть предметом окремих домовленостей.

"Зараз наші юристи вивчають цю пропозицію. Так чи інакше, конкретні механізми оплати будуть обумовлені вже з новим генпідрядником, так як це записано в договорі на проектування.", - повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

На думку Володимира Следзя, директора архітектурного бюро "Арніка", "переговори, які місто провело із "Альпіне" щодо ціни проекту стадіону, можна оцінити позитивно. Тим паче, що в Європі широко поширена практика оцінки проекту будівництва об'єкту в розмірі 7-10% від вартості будівництва. Відповідно, проект львівського стадіону повинен був коштувати 6-8,5 млн євро".

zaxid.net