Українська правда

Більше ста юнаків взяли участь у турнірі імені Бандери

Сергей Шемшученко — 10 березня 2009, 13:14

У Тернополі відбувся юнацький турнір з вільної боротьби, приурочений 100-літтю від дня народження Героя України Степана Бандери.

У змаганнях взяло участь більше 120 учасників, які представляли десять команд з усіх районів області, Тернопіль, а також дві команди із Хмельницького. Про це повідомив 10 березня президент СК ГалТер'S імені Богдана Сцібайла при Асоціації Захисту Прав і Свобод Молоді "Дружба", співкоординатор проекту "Квітуча Тернопільщина" Ігор Сцібайло.

У своїх вагових категоріях чемпіонами турніру стали тернополяни Валерій Рибін (вагова категорія до 29 кг), Тарас Миськів (до 42 кг) та Сергій Качура (до 59 кг).

Також перші місця на змаганнях вибороли представники з районів області: Чортківського - Андрій Тизецюк (до 26 кг), Павло Безух (до 35 кг); Давид Круглик (до 38 кг) - з Борщова, Василь Вовчанчик з Теребовлянського району. Спортсмени з Хмельниччини вибороли 5 найвищих нагород у своїх вагових категоріях.

Кращим борцем турніру названо Сергія Качуру, приз "За кращу техніку" отримав Тарас Миськів, а нагорода у номінації "За волю до перемоги" дісталася тернополянину Віктору Городницькому, який став срібним призером.

Кращим суддею змагань визнано Валерія Красовського, а кращим тренером - Василя Руденка.

Змагання, за словами Ігоря Сцібайла, мають за мету виховання молоді у дусі патріотизму та національної свідомості, а також комплектування збірної області та популяризацію вільної боротьби у краї.

Кожен учасник турніру отримав книги, компакт-диски та іншу атрибутику про провідника ОУН Степана Бандеру та його життєвий шлях.

Організатори сподіваються, що турнір на честь Героя України Степана Бандери стане традиційним, а за підтримки меценатів вийде на вищий рівень, розшитирить географію учасників та буде приймати гостей з різних регіонів, у тому числі й зі Сходу України.

zik.com.ua