Українська правда

У Львові зізналися, що УЄФА має претензії з підготовки міста до Євро

Сергей Шемшученко — 24 квітня 2009, 12:43

Голова Львівської обласної державної адміністрації Микола Кміть спільно з керівниками обласних державних адміністрації та мерами міст, що прийматимуть "Євро-2012", взяв участь у нараді під головуванням віце-прем'єр-міністра України Івана Васюника щодо підготовки до фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року. До 6 травня Львів має подати УЄФА остаточні матеріали щодо підготовки до "Євро-2012". Про це повідомила прес-служба ЛОДА.

За словами Миколи Кмітя, за підсумками візиту до України, делегація УЄФА висловила свої зауваження щодо підготовки міст до "Євро-2012".

"Для прикладу, маємо надати плани евакуації, добирання осіб, які мешкатимуть в готелях Трускавця та Моршина. Щодо стадіону, Львів повинен представити план його експлуатації після чемпіонату, а також план подальшої експлуатації тимчасово терміналу аеропорту", - розповів керівник області.

Загалом зауваження стосувалися чотирьох пунктів - інфраструктури, стадіонів, аеропортів, готелів. Більшість із них міста, які прийматимуть Євро-2012 мають усунути до понеділка.

"Під час наради в Києві ці зауваження представникам міст та областей було доведено у письмовому вигляді. І до 6 травня міста мають подати статус по кожному з проектів - йдеться про доповіді з фотографіями, де було б зазначено статус по кожному об'єкту", - наголосив Микола Кміть.

Микола Кміть також наголосив, що саме Львівщина наразі уклала найбільше договорів щодо експлуатації готелів, де житимуть учасники і гості "Євро-2012".

zik.com.ua