Українська правда

УЄФА запрошує мера Одеси на екскурсію і не збирається повертати у місто Євро

Сергей Шемшученко — 21 червня 2009, 13:43

Представники УЄФА не мають наміру приїжджати в Одесу з візитом і переглядати своє рішення про міста-претендентів на проведення Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Таку заяву у своєму листі меру Одеси Едуарду Гурвіцу зробив Генеральний секретар УЄФА Девід Тейлор.

"Приймаючи до увагу рішення Виконавчого комітету УЄФА, ми не вважаємо потрібним робити надалі будь-які візити в Одесу в зв'язку з Євро-2012", - заявив Девід Тейлор.

У листі меру Одеси генсекретар відзначив, що УЄФА не збирається позивати з Одесою і вважає своє рішення абсолютно прозорим і остаточним.

"Таким чином, ми повинні відмовити в прийомі будь-яких претензій з Вашої сторони", - підкреслив Девід Тейлор.

У листі також підкреслено: "Протягом минулих 18 місяців кілька питань, пов'язаних з інфраструктурою у вашому місті, продовжують залишатися недозволеними, незважаючи на те, що питання про них піднімалося неодноразово. Усе це в підсумку і стало причиною рішення Виконавчого комітету УЄФА про відмову в наданні Одесі статусу офіційного приймаючого міста".

Проте, якщо Ви побажаєте, то завжди можете розраховувати на нас, якщо у Вас виникне бажання відвідати Палац європейського футболу в місті Ньон. Ми також завжди готові надати Вам усні роз'яснення об'єктивних причин, на яких базується рішення Виконавчого комітету УЄФА", - додав Девід Тейлор.

Репортер