Українська правда

У понеділок Тимошенко дозволить будувати "Олімпійський"

Сергей Шемшученко — 21 червня 2009, 16:54

Зміни у державній цільовій програми підготовки України до Євро-2012 стануть предметом розгляду позачергового засідання уряду, що відбудеться у понеділок, 22 червня.

Віце-прем‘єр-міністр Іван Васюник уточнив, що зміни стосуються концентрації державних ресурсів на реалізацію проектів уже в чотирьох містах, визначених УЄФА, а не в шести, як було досі.

"Ми зосередимо кошти на центральних об'єктах, що буде раціонально за умов кризи", - зауважив урядовець. Васюник також повідомив, що на засіданні буде затверджено титул проекту НСК "Олімпійський", а це фактично означає дозвіл на реалізацію архітектурно-будівельного проекту німецької компанії "GMP". Також будуть розглянуті джерела та графік фінансування всіх об'єктів Євро до кінця нинішнього року.

"Маємо надати УЄФА фінансові гарантії та довести прогрес у підготовці", - підтвердив цілі уряду віце-прем‘єр, котрий сподівається, що зміни до державної цільової програми в понеділок будуть не лише розглянуті, а й прийняті, повідомляє інформаційний центр "Україна-2012".

Нагадаємо, 19 червня уряд зірвав затвердження кошторису реконструкції НСК "Олімпійський".