Українська правда

Клубний кубок Європи. PVK-Kievchess очолила залік

Сергей Шемшученко — 6 жовтня 2009, 00:45

У другому турі Кубку Європи серед клубних команд, що відбувся в македонському місті Охрід в понеділок, 5 жовтня, київська команда "PVK-Kievchess" переконливо перемогла білоруський клуб "Vesnianka Gran" - 5,5:0,5, а луганский "A DAN DZO & PGMB" - клуб із Литви "Vilnius Chess & Bridge Club" - 4,5:1,5.

За підсумком двох турів "PVK-Kievchess" вийшла на перше місце заліку. Команда має 4 матчеві очки і 13,5 ігрових, так само як і німецький "OSG Baden-Baden", але німці поступаються українцям за коефіцієнтом Бухгольца.

"A DAN DZO & PGMB" також серед лідерів. Із 4 матчевими очками і 12 ігровими команда йде четвертою.

Василь Іванчук, який виступає за ізраїльский "Ashdod Illit Chess Club", здобув перемогу за першою дошкою і допоміг своєму клубу переграти німецький "Sfr Berlin 1903". У складі російського клубу "Economist-SGSEU-1 Saratov" перемоги здобули українці Павло Ельянов і Олександр Моїсеєнко. Захар Єфименко переміг у складі російського "SPbChFed Sankt-Peterburg", а Андрій Волокітін - у складі македонського "Alkaloid Skopje".

У жіночих змаганнях за Кубок Європи російський клуб "Spartak Vidnoe", за який виступає українка Катерина Лагно, розійшовся миром з російським же клубом "Economist-SGSEU Saratov", де грає Ганна Ушеніна. У заліку змагань "Spartak Vidnoe" йде другим, а "Economist-SGSEU Saratov" - четвертим.