Українська правда

Команда Поповича за крок від банкрутства

Сергей Шемшученко — 6 жовтня 2009, 15:25

Казахстанська "Астана" через фінансові проблеми може припинити існування.

Якщо в наступний понеділок керівництво Федерації велоспорту Казахстану (ФВК) не пред'явить Міжнародному союзу велосипедистів (UCI) фінансових гарантій на утримання велостайні у сезоні-2010, то "Астана" може бути визнана банкротом.

Віце-президент Федерації велоспорту Казахстана Ніколай Проскурін підтвердив, що імовірність цього чимала.

"Я думаю, що це кінець. Якщо в понеділок нам не виділять гроші, "Астана" офіційно буде оголошена банкротом. Нам пообіцяли, що надалі проблем з фінансуванням у нас не буде. Але тепер про це вже ніхто не говорить. Я вже сам не вірю, що гроші знайдуться. Якщо "Астана" збанкрутує, у клубу відберуть все його майно - автобуси, устаткування і так далі.

Крім того, ФВК доведеться виплачувати неустойки всім гонщикам, контракти з якими розраховані до кінця 2010 року, якщо вони не зуміють або не захочуть знайти собі нову команду. Ситуація може виявитися дуже жорсткою", - цитує Проскуріна "PROСпорт-Казахстан".

Нагадаємо, одним з гонщиків "Астани" у минулому сезоні був українець Ярослав Попович, який, втім, заявляв про бажання залишити стайню та отримав запрошення приєднатися до нової команди Ленса Армстронга "RadioShack".