Українська правда

Васюник: "Відставка польського міністра на Євро-2012 не позначиться"

Сергей Шемшученко — 6 жовтня 2009, 17:58

Відставка польського міністра спорту Мирослава Джевецького не матиме негативного впливу на співпрацю України та Польщі під час підготовки Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Так вважають віце-прем’єр-міністр України Іван Васюник та міністр у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко. Українські куратори Євро-2012 переконані, що українці разом із поляками й надалі будуть втілювати спільний проект.

Як повідомлялося раніше, екс-міністр Джевецький пішов у відставку після того, як польське видання "Річ Посполита" оприлюднило роздруківку його телефонних розмов з польським бізнесменом, який є власником казино. Зокрема, в розмові йшлося про можливість блокування прийняття законопроекту, який передбачає оподаткування грального бізнесу.

Як повідомив сам пан Джевецький, рішення про відставку він прийняв, аби звинувачення у лобізмі не зашкодили підготовці Польщі до Євро-2012.

"Польська система органів влади має впливові механізми для запобігання різним нечесним діям. До висунутих звинувачень треба ставитися як до факту. Я хочу запевнити, що, на мій погляд, це в жодному разі негативно на підготовці Польщі до Євро-2012 не позначиться", - наголосив Іван Васюник.

Юрій Павленко схвалив рішення польського міністра про відставку, вважаючи, що це дозволить польському колезі спростувати висунуті звинувачення.

"Хочу підтвердити, що рівень співпраці між Україною та Польщею в підготовці до Євро-2012 був високим, зокрема й завдяки особистій ролі цього міністра. Я сподіваюся, що цей скандал жодним чином не вплине на підготовку України та Польщі до Євро-2012, а після зняття всіх обвинувачень мій колега продовжить свою роботу», - підсумував пан Павленко.

Інформаційний центр Україна-2012