Українська правда

Донецьк на Євро-2012 вже витратив 4.6 млрд. гривень

Сергей Шемшученко — 17 грудня 2009, 14:38

Протягом 2010-2011-го років на підготовку Донецька до Чемпіонату Європи з футболу місту потрібно освоїти мінімум 8,4 мільярда гривень.

Про це під час прес-конференції сказав міський голова столиці Донбасу Олександр Лук'янченко, повідомляє інофрмаційний центр Україна-Євро-2012.

За словами мера, у ці 8,4 мільярда входять будівництво аеровокзального комплексу, а також реконструкція дорожньої та транспортної інфраструктури міста. Як зазначив мер Донецька, лише на реконструкцію внутрішніх доріг необхідно 600 мільйонів гривень.

Пан Лук'янченко наголосив, що наразі місто на підготовку до Євро-2012 витратило вже 4,6 мільярда гривень.

"З необхідних 2,3 мільярдів, на реконструкцію та будівництво донецького аеровокзального комплексу використано 926,5 мільйонів гривень. Ці гроші пішли на будівництво та реконструкцію злітно-посадкової смуги.

Однак, найважливішим є її сертифікація (проходитиме з весни наступного року - авт.). Решту грошей витратили на будівництво перону для 120 літаків, пункти управління польотами і терміналу для прийому 3 тисяч пасажирів на добу. Окрім того, 106 мільйонів гривень освоєно під час реконструкції доріг», - розповів Олександр Лук'янченко.

Мер Донецька зазначив, що наразі головною проблемою міста в підготовці до єврочемпіонату залишається фінансування будівництва терміналу аеропорту.

"Необхідно буде освоювати по 15 мільйонів гривень на місяць", - пояснив пан Лук'янченко. Разом з тим, міський голова Донецька повідомив, що до Євро-2012 в місті метрополітен не буде введений в дію , однак висловив сподівання, що переможець президентських виборів забезпечить належне фінансування підготовки цього об'єкту.