Українська правда

Сафіуллін звинуватив Павленка у брехні щодо реконструкції "Олімпійського"

Сергей Шемшученко — 17 грудня 2009, 17:42

Голова тимчасової слідчої комісії Верховної Ради щодо НСК "Олімпійський" Равіль Сафіуллін заявив, що другий ярус стадіону не було здано вчасно, а також там виявлено численні дефекти.

Також народний депутат звинуватив міністра спорту Юрій Павленка в брехні щодо якості будівельних робіт на "Олімпійському".

Про це Сафіуллін заявив у четвер, 17 грудня, виступаючи у парламенті з доповіддю про результати роботи комісії, повідомляє "proUA".

"Контроль мав бути дуже суворий, тому що насправді ті інтерв'ю, які дає міністр, вони абсолютно не відповідають дійсності. Він же ходить, тільки погладжує бетон і говорить, що рівного йому сьогодні немає у світі, це найкращий бетон", - заявив Сафіуллін.

Як приклад народний депутат навів дані про проблеми зі здачею нібито відреставрованого другого ярусу стадіону.

"Другий ярус, реставрація якого проведена 30 вересня, до сьогодні не прийнято. Дефектний акт складений", - повідомив Сафіуллін.

Згідно з дефектним актом, комісія у листопаді виявила істотні проблеми. Зокрема на деяких ділянках залізобетонних конструкцій оголена арматура, погано проведені антикорозійні роботи, відновлені ділянки не відповідають геометричним параметрам.

Акт підписали представники чотирьох фірм, що виконують роботи на "Олімпійському", а також представник технічного нагляду НСК "Олімпійський" Самков О.М.

За результатами доповіді Сафіулліна, ВР прийняла постанову, якою Кабмін має до 1 січня 2010 року привести у відповідність до законодавства проведення всіх робіт на "Олімпійському".

Передбачено звернення до Кабміну і Генпрокуратури з проханням "надати правову оцінку діям окремих посадовців, причетних до порушень законодавства", йдеться у постанові ВР.

Також Кабміну рекомендовано посилити персональну відповідальність Міністра у справах сім'ї, молоді та спорту Юрія Павленка за повне і своєчасне виконання термінів і якості робіт з реконструкції стадіону.