Українська правда

Збірна України проводить заключний етап підготовки до чемпіонату Європи

Сергей Шемшученко — 9 квітня 2010, 14:33

9 квітня відбудеться відкрите тренування збірної України з дзюдо, на якому буде названо склад збірної для участі в чемпіонаті Європи-2010.

Ці змагання відбудуться 22-25 квітня у Відні (Австрія), повідомляє judoinfo.kiev.ua

Квітневий чемпіонат Європи стане новим випробуванням на міцність для української збірної. Протягом трьох днів змагань будуть визначені найсильніші дзюдоїсти континенту в 14 вагових категоріях, по 7 у чоловіків і жінок, а в четвертий день чемпіонату стануть відомі переможці у командних змаганнях "стінка на стінку" серед чоловіків і жінок.

Нагадаємо, минулий рік видався успішним для українських дзюдоїстів. У квітні 2009 року наша збірна блискуче виступила на чемпіонаті Європи в Грузії. Українські майстри татамі тричі піднімалися на п'єдестал пошани і вперше в своїй історії посіли третє загальнокомандне місце.

Чемпіоном Європи у ваговій категорії до 73 кг став киянин Володимир Сорока, срібні медалі завоювали Георгій Зантарая (Київ, 60 кг) і Марина Прищепа (Київ-Дніпропетровськ, 78 кг).

Серпневий чемпіонат світу в Роттердамі став знаковим для українського дзюдо. Вперше в історії цього виду спорту представник України став чемпіоном світу - "золото" у ваговій категорії до 60 кг завоював Георгій Зантарая. Ще одну медаль у скарбничку нашої збірної поклала Марина Прищепа, яка стала срібним призером у ваговій категорії до 78 кг.