Українська правда

Гончаренко не проти запросити в "Тайм" пару бразильців

Сергей Шемшученко — 9 квітня 2010, 22:06

Чемпіон і володар Кубку України, львівський футзальний "Тайм" може піти шляхом "Шахтаря" і у новому сезоні придбати кілька легіонерів.

Про це розповів наставник таймівців Станіслав Гончаренко.

"Футзальну команду можна порівняти із ансамблем. Здавалося б є ансамбль, є в ньому співак, усі вміють грати на інструментах, а покликав не ту людину, і вже щось не так виходить. На моє глибоке переконання, якщо хочеш працювати із бразильцями, потрібно підібрати гравця по напрямку, якості і, навіть, по морфології.

Адже навіть в усьому генетичному структура повинна вписуватися. Є хороше прислів'я: "Один бразилець не достатньо добре, два добре, а якщо три, то можна розплакатися".

Я до того, що придбання бразильців варто розглядати лише в парі. Це найідеальніша модель. Один бразилець в команді нічого із себе не буде представляти, нічого не створюватиме. Це доведено великим футболом і, тим більше, міні-футболом.

Але насиллям займатися, залучаючи бразильців, ми не збираємося. Якщо в майбутньому буде така ідея, то обмежимося придбанням лише пари із Бразилії. У цьому напрямку збираємося працювати на наступний рік", - цитує тренера сайт "Тайму".