Українська правда

"Нью-Васюки" у Дрогобичі за 60 млн. гривень

Сергей Шемшученко — 21 травня 2010, 16:53

Кошти виділені з держбюджету на Євро-2012 вже розподіляють по всіх регіонах України. Цього тижня хорошу новину отримали чиновники міста Дрогобич. На реконструкцію стадіону "Галичина" до Євро-2012 з держбюджету виділено 60 млн. гривень.

Виявляється, місто хоче приймати у себе одну зі збірних фінального турніру Євро-2012, і для цього мають розпочати реконструкцію стадіону.

Очевидно, що у Кабінеті Міністрів мало розуміли, коли виділяли такі кошти на стадіон, що для УЄФА важливо не перебудовувати всю споруду, а лише мати відповідної якості поле та роздягальні. Це все умови стадіону для тренувань.

Для прикладу, збірна України на чемпіонаті світу у Німеччині жила у Потсдамі, а тренувалася на місцевому стадіоні "Luftschiffhafen" у 5 хвилинах їзди на автобусі від готелю.

Тренувальний стадіон збірної України під час ЧС-2006 у Потсдамі

Із фото помітно, що на цьому стадіоні немає якихось особливих умов, окрім зеленого газону. Навіть свою прес-конференцію Блохін проводив на вулиці біля трибун.

А ось вам і такі знайомі по "совку" лавки на стадіоні замість пластикових сидінь

У Дрогобичі ж чомусь вирішили, що за 60 млн гривень вони будуватимуть суперсучасний стадіон з електронним таблом. Навіщо? І ще велике питання, чи обере якась збірна Євро місцем своєї дислокації той же Дрогобич, а гроші вже "освоюють"...

Цікаво, що лише у минулому місяці у Дрогобичі (коли дізналися, що 60 млн. гривень будуть виділені на стадоні) вирішили створити футбольну команду і заявити її на першість області з футболу. До цього у міста тривалий час не було навіть футбольної команди.

Чи не варто було б місту ці кошти "освоювати", як сказав мер міста, на ті ж дороги, які перебувають у жахливому стані, чи на дитячі будинки. А то "меня терзают смутные сомнения", що всі кошти підуть не лише на реконструкцію стадіону...

Із цього стадіону у Дрогобичі будуть робити споруду європейського рівня

Мер же міста Дрогобич Микола Гук впевнений, що таких коштів на стадіон буде навіть замало, оскільки вони хочуть побудувати стадіон європейського рівня.

"Ця сума навіть замала для реконстукції стадіону. Кошторисна документація по стадіону становить 61 млн. гривень. Ми хочемо зробити під`їзні шляхи до стадіону, укласти новий газон, зробити накриття над трибунами. У нас будуть сучасні роздягальні, тепла вода, газ", - заявив у коментарі "Чемпіону" мер Дрогобича.

"Я задоволений, що 100-тисячне місто отримає такий стадіон. Якщо ж відповідні служби перевірять кошторисну документацію і виявлять, що цих грошей забагато, то ми готові на зменшення кошторису. Місту, у якому вчився футболу Лев Броварський, потрібен такий стадіон", - запевнив він.