Українська правда

На Київщині відбудеться міжнародний марафон

Сергей Шемшученко — 21 травня 2010, 12:54

23 травня в селі Зазим'є Броварського району відбудеться другий міжнародний марафон, а також Кубок України з марафонського бігу в рамках п'ятих Всеукраїнських ігор молоді.

Як повідомив один із ідейних натхненників та організаторів марафону в Зазим'ї Євгеній Фролов, цьогоріч очікуються учасники з 12-15 країн. Свій приїзд до України підтвердили атлети з Росії, Англії, Білорусі, Азербайджану, Вірменії, Туркменістану, Туреччини, Китаю, Словаччини, Ізраїлю та Латвії. На дистанції 10 км стартуватиме чемпіонка Замбії Наташа Мамбве. Очікується підтвердження від стаєрів з Чехії, США, Норвегії та Австралії.

Вже прибув для участі в змаганнях президент спортивного клубу міста Саунгемптон (Велика Британія) Ян Окінден.

Серед почесних гостей на Зазимському марафоні будуть багаторазовий переможець стокілометрових пробігів Костянтин Санталов, президент міжнародної федерації ультра марафонських пробігів Сергій Супрунюк, начальник прес-служби НОК Росії Геннадій Швець.

В змаганнях візьмуть участь п'ять учасників нещодавнього пробігу Київ - Москва. Нещодавно ці атлети подолали відстань між столицями України та Росії за 8 діб, пробігаючи за день по 140-150км. Це Костянтин Желєзов, Борис Михайлов, Геннадій Корж, Дмитро Васюта, Віктор Позняк, Олександр Ніщук, батько та син Сергій та Євгеній Демиденко та сам Євгеній Фролов, за плечима якого ще 106 марафонів та пробіг Сєвєро-Байкальськ - Москва, довжина якого сягнула 6500км. Всі гості марафону в Зазим'ї побачать величезну фотоекспозицію з нещодавнього пробігу Київ-Москва й стануть свідками справжнього сільського свята бігу.

Крім професійних атлетів, в змаганнях братимуть участь і дітлахи, які бігтимуть дистанції у 500 та 1000 метрів. На гостей чекає розмаїта концертна програма та розіграші різноманітних призів, дивовижні сільські конкурси та частування традиційними сільськими стравами.

Всі учасники Зазимського марафону отримають спеціальні посвідчення, а переможці та призери стануть володарями грошових премій, призів та унікальних скляних медалей, розроблених спеціально для цього старту броварською фірмою "Демос". Підтримали проведення Зазимського марафону чимало меценатів, головними з яких стали АО "Оболонь", товариство "Спартак", компанія "Новий Київ".

Свято бігу разом зі світом села в Зазим'ї розпочнеться о 10 годині ранку 23 травня, повідомляє ФЛАУ.