Українська правда

ЧС-2010. Перша перемога Марадони. ВІДЕО

Сергей Шемшученко — 12 червня 2010, 19:00

Закінчився перший ігровий день у групі B. За його підсумками на вершині опинилися південні корейці та - прогнозовано - Аргентина. Хоча підопічні Дієго Марадони змусили похвилюватися своїх уболівальників.

Для Марадона збірна Нігерії має символічне значення. 16 років тому саме проти нігерійців Марадона зіграв останній матч на чемпіонаті світу в якості футболіста. Сьогодні він дебютував на мундіалі як тренер.

Забивши швидкий гол вже на 6 хвилині матчу, решту часу "альбіселесте" демонстрували індивідуальні вміння своїх футболістів, а ось до командної взаємодії, яка б допомогла подвоїти чи потроїти результат, справа не дійшла. Верон навісив з правого флангу, а Хайнце головою вбив м'яч у сітку воріт. Більше "Джабулані" у воротах Ромеро та Еньєма не бачили.

Нігерійці під кінець другого тайму почали пристойно атакувати, але команді шведа Лагербека не щастило. Хоча на відсутність вдачі може поскаржитися і Мессі, який кілька разів змарнував чудові нагоди для взяття воріт "орлів".

"Альбіселесте" всю другу половину гри ходили по краю прірви: забий Нігерія бодай гол - і це могло б значно оживити гру Аргентини. Можливо, цього своєрідного ляпаса Аргентині і не вистачить, раптом команда Марадон впевниться у власній недоторканості? Після перерви матч виглядав як боротьба рівних команд, що дивно, з урахуванням статус американців та африканців. "Орли" Лагербека довели, що на чемпіонаті світу грають справді класні команди своїх регіонів. Нічого спільного, окрім турніру, з матчами ПАР-Мексика та Південна Корея-Греція ця зустріч не мала. Футбольне свято почалося.

Група В

Голи: 1:0 - Хайнце (6)

Аргентина: Ромеро, Демічеліс, Самуель, Хайнце, Верон (М. Родрігес, 74), Маскерано, Мессі, Ді Марія (Бурдіссо, 85), Гутьєрес, Тевес, Ігуаін (Міліто, 79).

Нігерія: Еньєма, Одіа, Йобо, Шитту, Тайво (Уче, 75), Кайта, Етуху, Лукман, Обінна (Мартінс, 52), Еду (Одемвінгі, 60), Айегбени.

Попередження: Гутьєрес (41), Лукман (77).

ІВНПМО
1Південна Корея11002-03
2Аргентина11001-03
3Нігерія10010-10
4Греція10010-20