Українська правда

ЧС-2010. Німеччина громить Австралію. ВІДЕО

Сергей Шемшученко — 13 червня 2010, 23:18

Як і прогнозувалося, в основі у німців в середині поля вийшов Месут Озіл. Завдяки травмі Баллака молодий півзахисник отримав шанс проявити себе у збірній. Також зі старту на поле вийшов Клозе, який через травми провів слабкий сезон і перебуває не в оптимальній формі.

У австралійців на лаві через проблеми з пахом лишився досвідчений нападник Гарі Кьюелл. Так само у запасі розпочав гру австралійський нападник українського походження Микита Рукавиця.

Перша небезпека виникла вже на третій хвилині біля воріт Нойера. Вілкшир подав з кутового Кейхілл пробив головою, воротар парирував, а Гарсія на добиванні з лінії воротарського влучив у Лама. Це власне був перший і останній момент біля воріт Нойера.

А далі почалася вистава від німців. На 8 хвилині Озіл віддав м'яч у штрафний на Мюллера, той відкотив м'яч по діагоналі назад на Подольскі, який той вколотив м'яч під перекладину. Воротар до м'яча торкнувся, але врятувати команду не зміг.

Вдруге німці відзначилися на 26 хвилині. Лам подав з позиції правого на півсереднього, Клозе виграв гору і ударом головою відправи м'яча у дев'ятку.

Німеччина вже в першому таймі могла довести рахунок до непристойного, але Озіл змарнував 2 виходи сам-на-сам. На 31 хвилині 8 номер німецької команди перекинув воротаря, але Нілл вибив м'яч з порожніх воріт. А за 10 хвилин Озіл прокинув собі м'яч, обігравши воротаря, але надто сильно, і м'яч вийшов за лінію воріт.

Друга половина матчу почалася з атак Австралії, проте тривало це не довго. На 56 хвилині суддя вилучив Кейхілла, фол якого проти Швайнштайгера тягнув максимум на гірчичник.

На цьому інтрига, яка тільки-но почала відроджуватися, померла остаточно. Німці миттєво повернули собі ініціативу і знову притисли Австралію до воріт.

На 67 хвилині Подольскі протіг м'яч до штрафного, віддав по центру на Мюллера, той обіграв захисника і без перешкод пробив у правий від воротаря кут, м'яч від штанги влетів у ворота - 3:0.

Минуло лише 3 хвилини і вже забив Какау, який тільки-но вийшов на заміну замість Клозе. Озіл отримав довгий пас з лівого флангу від Бадштубера, прострелив уздовж воріт і Какау розстріляв Шварцера - 4:0.

Слід зазначити, що український австралієць Рукавиця таки вийшов на поле. Проте за 25 хвилин, що він провів на полі, відзначитися чимось путнім нападник не зміг.

4:0 - перемога німців і перший розгром на турнірі.

Проте, цікавий не сам факт розгрому, а те, що таку перемогу здобули німці. Команда в нападі якої грали двоє гравців, які провалили сезон - Клозе і Подольскі, а на позиції центрального півзахисника - гравець, який здобув місце в основі тільки завдяки травмі лідера команди.

Щодо Австралії, то на сьогодні ця команда виглядає найслабкішою на першості, хоча ще перед турніром усі без винятку віддавали це звання Алжиру.

ІВНПМО
1Німеччина11004-03
2Гана11001-03
3Сербія10010-10
4Австралія10010-40