Українська правда

Бубка: НОК повністю виконує всі взяті на себе фінансові зобов'язання

Сергей Шемшученко — 29 січня 2011, 13:39

Жодних проблем з фінансування олімпійських програм, що передбачене в Україні, наразі немає.

Про це Сергій Бубка заявив за підсумками засідання Виконкому Національного олімпійського комітету України, повідомляє сайт НОК.

"Ми повністю виконуємо всі раніше заявлені програми. На Виконкомі були затверджені суми фінансової допомоги суб'єктам олімпійського руху", - сказав він.

"Суми цієї підтримки у порівнянні з минулим роком збільшені і становлять відповідно понад 8,5 млн. грн. для федерацій та понад 2,5 млн. грн. для осередків", - повідомив він.

"Система надання допомоги також чітка та прозора - за рейтингом: є кращий результат - є більша підтримка", - підкреслив Бубка.

"Ми виділили з бюджету НОК майже 4 мільйони гривень фінансової допомоги для участі українських спортсменів в міжнародних змаганнях та тренувальних зборах", - зазначив він.

Він розповів, що для чемпіонів і призерів Юнацьких Олімпійських ігор в Сінгапурі та їх тренерів, а також для 26 спортсменів з метою підготовки до Олімпіади-2012 виділено стипендії понад 2 млн. грн.

Загалом, за словами президента НОК, у порівнянні з минулим роком фінансування практично за всіма статтями бюджету НОК збільшено.