Українська правда

Азаров: Ми далеко виходимо за затверджену бюджетом програму підготовки до Євро

Сергей Шемшученко — 22 лютого 2011, 09:40

Кабінет Міністрів України 20 березня затвердить остаточний перелік "супутніх об'єктів" у ході підготовки до Євро-2012, який буде змінено через вихід за межі затвердженого бюджету.

Таке завдання поставив прем'єр-міністр Микола Азаров під час наради з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

"Ми ставимо для себе завдання 20 березня на засіданні уряду затвердити програму з переліком об'єктів та одночасним затвердженням графіка фінансування", - зазначив він.

Він закликав керівництво приймаючих міст, міністерств і відомств максимально ефективно використовувати фінансові ресурси, активніше залучати власні та інвесторські кошти.

"Звичайно, ці питання для нас пріоритетні, але це не означає, що у нас казна бездонна. Я підрахував, що ми далеко виходимо за затверджену бюджетом програму", - зізнався він.

"Тому нам доведеться від чогось відмовитись, щось включити, щось переглянути", - наводить слова голови уряду Укрінформ.

Прем'єр-міністр доручив Міністерству економічного розвиту і торгівлі та Міністерству фінансів протягом тижня визначитися з фінансуванням об'єктів підготовки до футбольного чемпіонату з урахуванням коштів Державного і місцевих бюджетів та запропонувати зміни до програми підготовки України до Євро-2012.