Українська правда

У аеропорту Харкова обслуговуватимуть пасажирів під час Євро за одну хвилину

Сергей Шемшученко — 25 липня 2011, 21:51

У період проведення Євро-2012 потужності Міжнародного аеропорту "Харків" дозволять звести час обслуговування одного пасажира до 1 хвилини.

Для цього у терміналах аеропорту буде розгорнуто 25 пунктів контролю авіаційної безпеки, повідомляє Укрінформ.

"Розрахунки і проведене тестування підтверджують, що планову пропускну спроможність наш аеропорт готовий забезпечити", - відзначив заступник директора з авіаційної безпеки аеропорту Сергій Макоцеба.

За його словами, одним з пріоритетів підготовки об'єкту до Євро-2012 є забезпечення безпеки.

"У разі проведення у Харкові матчу команд - принципових суперників, уболівальники однієї з команд (припустимо, Англії) підуть через вже зараз працюючий новий пасажирський термінал, а уболівальники другої припустимо, Іспанії) - через тимчасовий термінал", - каже він.

Уболівальники у своїй країні реєструватимуться, а також отримуватимуть посадочні талони на зворотний виліт з Харкова, що серйозно прискорить реєстрацію і підвищить пропускну спроможність аеропорту.

"Перед матчем уболівальники "піково" прилітають (порядка 100 літаків), а після матчу протягом 10-12 годин вони інтенсивно відлітають. Крім того, футбольні фанати, які летять на матч, як правило, не везуть великий багаж - лише ручна поклажа. Виходячи з цього, ми і підбираємо інтроскопи та інше оглядове обладнання", - відзначви Макоцеба.