Українська правда

Харківські лучники тріумфували на Кубку Рубана

Сергей Шемшученко — 13 лютого 2012, 20:31

З 9 по 12 лютого у Харкові відбувся вже традиційний відкритий Всеукраїнський турнір зі стрільби із лука на Кубок Віктора Рубана.

Третій рік поспіль турнір збирає спортсменів не лише з України, а й країн ближнього і дальнього зарубіжжя, пише прес-служба НОК.

Окрім 16 росіян, до Харкова приїхали три стрілка із Польщі та один із США. Всього на турнірі зібралося 262 спортсмени, 72 з яких представляють харківську школу стрільби з лука.

Лише українські юніори поділилися нагородами з гостями із Росії. У дівчаток переможницею змагань стала спортсменка з російського міста Рязань.

Крім особистих заліків, на турнірі були проведені командні змагання серед кадетів та дорослих, переможцями яких стали харківські спортсмени. Серед кадетів-дівчат володарями кубка Рубана стали представниці СДЮШОР-Харків: Римма Герамова, Марина Кириченко та Юлія Ксенофонтова.

Серед юнаків перемогу здобула команда Харківського вищого училища фізкультури ХДВУФК № 1: Сивальньов Руслан, Олександр Шиянов та Артем Рибін.

У дорослій категорії серед жінок перемогу святкували також представниці ХДВУФК № 1: Дар'я Павличенко, Євгенія Реброва й Анастасія Маркова. А от серед чоловіків на першу сходинку п'єдесталу пошани зійшли представники харківської школи вищої спортивної майстерності (ШВСМ): Олександр Сердюк, Дмитро Ловчіков і Сергій Коваленко.

Також були проведені змагання в блочному луці, володарями кубків в командному заліку стали спортсмени Львова.