Українська правда

Азаров: Чемпіонат допоміг розвіяти міфи про Україну

Сергей Шемшученко — 20 червня 2012, 17:08

Завдання України завершити Євро-2012 так само гарно, як чемпіонат і починався, адже свято футболу в Україні продовжується і подарує ще багато позитивних емоцій, радість красивої і чесної гри.

Про це під час засідання Уряду заявив Прем’єр-міністр України Микола Азаров, інформує Урядовий портал.

Прем’єр-міністр зауважив, що "найголовніше, що і спортсмени, і вболівальники вже відзначили високий рівень і якість підготовки фінальної частини чемпіонату в Україні. Оцінили щирість і відкритість українців, справжню українську гостинність. І навіть дешевизну життя порівняно із Західною Європою".

За словами Миколи Азарова, сотні іноземних гостей публічно висловили своє розчарування тим, як їх дезінформували, і своє захоплення тим, що насправді побачили.

"Безпосереднє знайомство з Україною розвіює міфи. Гості бачать, що наша країна зустрічає чемпіонат з ентузіазмом, підготовлені ми належним чином, різні думки в Україні висловлюються вільно, порядок і безпека забезпечені. Це і є кращий спосіб спростовувати неправду щодо України, реальними справами доводити свою правоту", - наголосив він, зауваживши, що правду про Україну вболівальники привезуть до своїх країн.

"Я думаю, це гарний урок і для нас, і для Західної Європи", - додав він.

Микола Азаров також наголосив на збереженні Україною європейського вибору, відзначивши, що успішне проведення Євро-2012 – це певний етап системних перетворень та європейської інтеграції.

"Україна – велика Європейська держава, яка розвивається, і інтеграція в ЄС – це усвідомлений вибір українського народу. Ми будемо зберігати такий курс нашої політики. Правда в тому, що успішне проведення Євро-2012 – це частина і певний етап системних перетворень та європейської інтеграції. Такий досвід у справі реформування держави вартий не менше, ніж інвестиційні ресурси", - наголосив Микола Азаров, додавши, що Україна – відкрита, демократична країна.

За його словами, Україна радо приймає і вболівальників, і туристів, і бізнесменів, і політиків. "Було б лише бажання оцінювати українські реалії з власних спостережень, а не з наклепів від емісарів нашої опозиції. Це вони робили все, щоб зірвати велику перемогу нашого народу, зірвати чемпіонат в Україні. Не вийшло", - зауважив прем’єр-міністр, пише ukraine2012.gov.ua.