Українська правда

Сергій Бубка включений до світового Залу слави легкої атлетики

Сергей Шемшученко — 25 червня 2012, 18:59

Президент Національного олімпійського комітету України, член Міжнародного Олімпійського комітету, віце-президент Міжнародної федерації легкоатлетичних федерацій (ІААФ) Сергій Бубка увійшов до числа легенд світової легкої атлетики, які будуть представлені у Залі слави ІААФ.

Залу створено цьогоріч з нагоди сторічного ювілею заснування Асоціації, і її першими членами стали 24 легкоатлети, чиїми досягненнями спорт пишається найбільше, пише прес-служба НОК.

Разом з Олімпійським чемпіоном, 35-разовим рекордсменом світу та шестиразовим чемпіоном світу з легкої атлетики Сергієм Бубкою, сьогодні до Зали приєднався і відомий британський легкоатлет, голова Організаційного комітету Ігор ХХХ Олімпіади у Лондоні Себастьян Коу.

"Я радий, що ще два мої колеги стануть членами Зали Слави, - прокоментував президент ІААФ Ламін Діак. - Створюючи цю Залу, ми прагнули вшанувати досягнення наших найвидатніших атлетів. Сергій і Себ - дві великі персоналії, рекордсмени, а їхній внесок в успіх нашого спорту не може бути недооцінений".

Офіційно 24 заявлені атлети стануть членами Зали Слави 24 листопада цього року, під час Гала ІААФ з нагоди сторіччя заснування Асоціації, що відбудеться у Барселоні.