Українська правда

Саленко: "Матч з Чорногорією потрібно починати з двома форвардами"

Сергей Шемшученко — 15 жовтня 2012, 09:05

Головна проблема збірної України - нападники.

Про це заявив футбольний експерт Олег Саленко.

"Головне тепер, як поведуть себе гравці. Вони звикли викладатися в клубах, де отримують зарплату, а в збірній - ну зіграли і зіграли ... Мало наших збірників виступає за кордоном, інакше розуміли б: на першому місці - збірна. Так, принаймні, за кордоном", - сказав він.

"Якщо змінять своє ставлення, сподіваюся, з Чорногорією побачимо іншу команду. Якщо ні ... Нічия в майбутньому матчі на 50% закриє Україні двері на ЧС-2014, відбір до якого так обнадійливо починався. Втрачати нічого. Треба йти вперед з самого початку, пресингувати і забивати", - зазначив Саленко.

На думку експерта, головна проблема збірної - нападники.

"Проблема збірної України з нападниками - не нова. Я про неї кажу вже багато років: у клубах в атаці на провідних ролях легіонери. Але при всьому при цьому в Молдові можна було грати агресивніше. Думаю, Девіча треба було випускати на заміну раніше. Без нападників матчі не виграють - ми не збірна Іспанії поки", - впевнений Саленко.

"У вівторок потрібно починати з двома форвардами в основі. Сподіваюся, буде більше азарту, злості і удачі. Не дарма кажуть, Блохін - фартовий. Фарту нам в Молдові не вистачило. Але не акцентую на цьому. І з Блохіним могли зіграти внічию або навіть програти", - цитує Саленка "Сегодня".