Українська правда

Бубка: Впевнений, що боротьба повернеться в програму Олімпіад

Сергей Шемшученко — 7 березня 2013, 22:51

Спортивна боротьба повернеться в програму Олімпійських ігор, якщо будуть усунені структурні та організаційні недоліки в Міжнародної федерації об'єднаних стилів боротьби (FILA).

Про це заявив член виконкому МОК та президент НОК України Сергій Бубка, який брав участь у засіданні виконкому МОК 12 лютого, на якому була прийнята рекомендація про виключення спортивної боротьби зі програми літніх Олімпійських ігор 2020 року.

"Рекомендація виконкому МОК про виключення зі списку видів спорту, що мають постійну прописку в програмі літніх Олімпійських ігор, саме спортивної боротьби особисто для мене стала несподіваним і неприємним сюрпризом", - сказав він.

"Проте не можна не визнати, що претензії, пред'явлені до спортивної боротьби - точніше, до міжнародної федерації, є об'єктивними. В FILA немає комісії спортсменів, немає жіночого комітету, немає етичного кодексу та етичної комісії. Правила боротьби постійно змінюються", - перераховує він.

"Прийняті рішення не оформляються належним чином в якості колегіальних, прийнятих не одним або кількома керівниками, а виконкомом", - додав Бубка.

Він зазначив, що слід визнати: виконком МОК мав вагомі аргументи, щоб поставити питання про виключення спортивної боротьби з олімпійської програми - раз попередні роз'яснення і попередження не подіяли.

"Тим не менше, я впевнений, що спортивна боротьба повернеться в програму Олімпійських ігор. Цей вид спорту має багатющі традиції, входив в програму ще античних Олімпійських ігор. І зараз не потрібно проводити ніяких демонстративних акцій - повертати медалі, влаштовувати голодування", - закликав він.

"Прийнята рекомендація про виключення - це проблема не МОК, а FILA. Професіонали міжнародної федерації в найкоротший час повинні виправити зроблені помилки і усунути зазначені недоліки. Треба просто працювати", - цитує Бубку allsportinfo.ru.