Українська правда

ЧС-2014. Група B. Австралія - Нідерланди 2:3. Як "кенгуру" ледь "летючих голландців" не затоптали

Сергей Шемшученко — 18 червня 2014, 18:19

Збірна Нідерландів майже гарантувала собі путівку в 1/8 фіналу ЧС-2014 року в Бразилії. У другому турі групи групи В голландці в цікавому та напруженому матчі обіграли збірну Австралії з рахунком 3:2. Двічі підопічним Луї ван Гаала довелося відіграватися, а "кенгуру" із Зеленого континенту билися за нічию до останньої секунди поєдинку.

Як і в грі з Іспанією Нідерланди довго запрягали. Причому перший тайм можна віддати саме австралійцям. Вони змусили грати на відбій своїм пресингом технічну та ліниву Голландію та відбиватися у власній штрафній від настирних Лекі та Кейхілла. На швидкий гол від Роббена на 20-й хвилині матчу "зелені" відповіли вже за хвилину диво-ударом Кейхілла, коли круглий від поперечки залетів у сітку воріт - 1:1. Причому в першому таймі саме в австралійців було більше шансів пробити Сілленссена. Голландія грала мляво і концентрація на гру була відсутня. Не вплинув навіть швидкий гол Кейхілла. Австралія брала своїм настроєм і бажанням битися за кожний м`яч.

Друга половина гри знову розпочалася в невисокому темпі, який, проте, підняли австралійці. Вийшовши на заміну Бозанич у штрафній голладців поцілив у руку Янмаату і алжирський суддя Хаймуді довго не вагався і вказав на 11 метрів. До речі, діями Хаймуді в цій грі мають бути задоволені обидві команди і це поки велика рідкість для чемпіонату світу у Бразилії. Реалізував пенальті Джединак, який пробив у кут воріт Сілленссена - 1:2.

Але цього разу не довго Австралія святкувала. На 58-ій хвилині всюдисущий ван Персі ударом з метрів 16-ти робить рахунок знову нічийним - 2:2. Після того як голландці забили вони чомусь зупинилися. На 67-ій хвилині Австралія мала ще один шанс вийти вперед, але не пощастило Лекі з кількох метрів пробити Сілленссена. А вже через хвилину їм довелося розплачуватися за нералізований момент.

Після удару Депая з середньої відстані рахунок став 3:2 вже на користь Нідерландів. В останні 20 хвилин гри Голландія наче прокинулася від дрімоти. Австралія вже не встигала за ривками де Йонга та Роббена хоча і билася до останнього. Навіть коли до закінчення гри залишалося менше хвилини Австралія боролася і намагалася забити і за такий футбол збірній країни-кенгуру великий респект.

Нідерландам ж варто замислитися, як грати у футбол з перших хвилин, а не з середини другого тайму.