Українська правда

Верняєв вп'яте стає найкращим спортсменом місяця в Україні

Сергей Шемшученко — 29 квітня 2015, 21:01

Дворазовий чемпіон Європи зі спортивної гімнастики Олег Верняєв вп’яте отримує звання найкращого спортсмена місяця в Україні.

Особистого наставника титулованого спортсмена Геннадія Сартинського визнано найкращим тренером квітня, повідомляє прес-служба НОК України.

Підводячи підсумки спортивного місяця, що минає, Експертна комісія Національного олімпійського комітету України відзначила блискучий виступ українських спортсменів на європейській першості з важкої атлетики в Тбілісі, з якої наша збірна повернулися з 4 медалями чемпіонату (3 "золота" та "срібло"), а також чудові здобутки гімнастів, яким у французькому Монпельє вдалося вибороти 3 нагороди форуму Старого Світу (2 "золота" та "срібло").

Разом з тим, найкращий спортсмен України 2014 року, який нещодавно отримав "Спортивний Оскар" під час Всеукраїнської урочистої церемонії "Герої спортивного року", Олег Верняєв на чемпіонаті Європи зі спортивної гімнастики виборов для України одразу 2 медалі найвищого ґатунку.

Лідер української гімнастики, продемонструвавши високу майстерність та стабільність й не дивлячись на травму ноги, став вперше у кар'єрі абсолютним чемпіоном Європи у багатоборстві та підтвердив своє світове і європейське лідерство у вправах на паралельних брусах, здобувши золоту медаль.

Відзначимо, що останній раз українським гімнастам вдавалося здобути "золото" в багатоборстві на європейській першості 15 років тому.

Завдяки своєму досягненню Олег Верняєв став третім в історії незалежної України абсолютним чемпіоном Старого Світу після Ігоря Коробчинського (1992) та Олександра Береша (2000).

Додамо, що для Олега Верняєва це вже п'яте подібне високе визнання Національного олімпійського комітету України.