Українська правда

Збірна України на чемпіонаті Європи з пауерліфтингу здобула низку медалей

Сергей Шемшученко — 22 березня 2016, 13:58

У Тарту (Естонія) завершилися континентальні змагання з класичного пауерліфтингу.

У топ-3 команд Старого світу завершили турнір українські юнаки, дівчата та юніори, інформує сайт Спортивного комітету України.

Серед юнаків на п’єдестал пошани піднімалися Руслан Рузімурадов (66 кг, золото), Вадим Гутнік (53 кг) та Андрій Білик (83 кг) - обидва срібні призери.

У дівчат на подіумі відзначилися Дар`я Лазебна (52 кг, золото з рекордом світу), Ангеліна Кінях (43 кг) та Олена Борщевська (72 кг) обидві вибороли срібло, а також Катерина Ткачук (57 кг, бронза).

У юніорських змаганнях в України троє призерів: Владислав Єрмішин (59 кг, золото), Станіслав Здробилко (83 кг) і Сергій Коваленко (105 кг) - обидва бронзові призери.

У п’ятірці найкращих збірних континенту фінішували українські чоловіки. Срібними призерами ЧЄ стали Антон Караченцев (74 кг) та Віктор Мариненко (120 кг).

Досить невдалим видався турнір для жінок і юніорок, які зайняли 16-е та 14-е загальнокомандні місця відповідно. Так, найвищий показник серед українок у Дар’ї Кузьміної (52 кг, 4-е місце), у у юніорок - у Василіси Оніщенко (63 кг, 5-е місце).

Вдруге чемпіонат Європи проходив без використання спеціальної екіпіровки.