Українська правда

Фоменко: Найсильніші гравці – у таборі збірної

Сергей Шемшученко — 2 червня 2016, 20:07

Завдання-мінімум на Євро-2016, поставлене українсьій збірній керівництвом ФФУ – вихід із групи.

Про це заявив головний тренер збірної України Михайло Фоменко, який поспілкувався з журналістами напередодні контрольного матчу з командою Албанії.

"Що би і хто б не казав, а відповіді на всі запитання завжди дає гра. Ми наполегливо готуємося до турніру. Хлопці розуміють, що рівень матчів континентальної першості буде відчутно відмінним від чемпіонату України. На нас чекають нелегкі зустрічі", - зазначив тренер.

"Всі наші гравці – живі-здорові, тренуються, претензій щодо роботи ні до кого немає. Завтра – контрольна гра з Албанією, яка також дасть нам інформацію щодо того, як ми готуємся і що треба ще зробити", - додав Фоменко.

Наставник збірної України також відповів, чому до списку гравців не потрапив півзахисник Динамо Олег Гусєв.

"Гадаю, полеміка щодо вибору була б у будь-якому разі, навіть якби шість прізвищ були б іншими. У кожного – своя робота, кожен по- своєму бачить: тренерський штаб і ваші колеги. До 1 червня ми мали сформувати остаточну заявку і, звісно, це була не дуже приємна місія, тому що з багатьма гравцями ми пройшли Крим, Рим і мідні труби", - сказав він.

"У цьому виборі було мало приємного, але ми завжди виходимо від справи, якою займаємося: хто був кращий на сьогодні, той і був вибраний для виступу на Євро. Тренерський штаб зробив такий вибір. Перед поїздкою сюди ми хлопцям казали, що сьогодні вас – 29, а залишиться менше. Все залежить від вас", - заявив Фоменко.

Світлина ФФУ

Головний тренер збірної зауважив, що тренерський штаб , перш за все, завжди відштовхувався і відштовхується від справи.

"Ми ж не прокинулися 31 травня і нам щось наснилося. Перш за все, ми завжди відштовхувалися і відштовхуємося від справи. Найсильніші на сьогоднішній день гравці залишилися у таборі збірної. Саме тому на їхню користь було зроблено вибір", - заявив він.

"Завдання? Ми чітко усвідомлюємо, що група, в якій ми будемо змагатися – одна з найсильніших на турнірі. Не лише ми про це говоримо. Завдання, поставлене керівництвом ФФУ – вихід із групи. А далі – буде видно. Крок за кроком", - підкреслив Фоменко, слова якого наводить прес-служба ФФУ.

Раніше повідомлялося, що президент Динамо Ігор Суркіс обурений рішенням Фоменка не брати Гусєва у Францію.