Українська правда

Записки з Франції. Загроза тероризму та повінь. ФОТО

Сергей Шемшученко — 7 червня 2016, 08:56

Страйк залізничників у Франції може сильно вдарити по планах фанатів футболу. Близько 40% поїздів скасували за останні два дні. Наша журналістська група відчула на собі складнощі пересування. В Парижі через повінь не працювали деякі гілки метро, непроїздними були вулиці біля Сени. А поїзд від вокзалу Аустерліц на Марсель скасували.

Ми дісталися півдня Франції лише наступного ранку іншим поїздом з іншого Ліонського вокзалу. І так само як ми іще сотні людей. Якщо ситуація затягнеться іще бодай на тиждень, то гарантій вчасного прибуття на матчі уболівальникам влада не дає.

На другий план відійшла загроза тероризму. Новини про затримання в Україні потенційних підривників дійшли Франції, проте резонансу не викликали. Як і раніше на вокзалах та аеропортах чатують військові зі зброєю, озброєні карабінери перевіряють поїзди та електрички.

Проте на шляху від Парижу до Марселю у нас навіть не попросили перед'явити квитки. Більшої уваги збираються приділяти масовим збіговиськам фанатів.

В Марселі збірна України заграє останній матч групового етапу проти Польщі. А розпочнуть Евро в цьому місті поєдинком команд Англії та Росії 11 червня. Проте стадіон Велодром після реконструкції остаточно ще не зданий. Не до кінця облаштовані підтрибунні приміщення, не запущені деякі ліфти, ведуть оздоблювальні роботи.

Хоча чаша стадіону і має декоративного вигляду - 67 тисяч місць роблять цю арену найбільшим клубним стадіоном країни. Більше вміщує лише Стад-де-Франс, на якому відбудеться відкриття чемпіонату - 81 000.