Українська правда

Євро-2016. 1-й тур. Група E. Ірландія - Швеція 1:1. Нічия на користь суперників

Сергей Шемшученко — 13 червня 2016, 20:58

Збірні Ірландії та Швеції зустрічалися між собою 12 разів. Швеція здобула 7 перемог, так як ірландці задовольнилися лише трьома. Усі ці матчі несли товариський характер, а у фінальній частині великих турнірів ці команди зустрілися один з одним вперше. Шведи та Ірландці попри бойовий характер вважаються аутсайдерами групи Е, так як тут є такі акули європейского футболу як Італія та Бельгія, яка останнім часом має у своєму арсеналі багато зірок світового рівня.

Обом командам потрібно було здобувати перемогу, щоб покращити свої шанси на вихід у плей-офф, але сталося все навпаки - суперники зіграли між собою внічию, погіршивши тим самим своє становище перед матчами з Італією та Бельгією відповідно. Перші десять хвилин команди як то кажуть розігрівалися, шведи трохи більше володіли м'ячем, втім, перший момент створили ірландці: Хендрік з-під захисника з-за меж карного приклався у кут воріт - Ісакссон лише дивом перевіві м'яч на кутовий. Після такого "вибуху" шведи не розгубилися та продовжували грати першим номером. Подовгу організовували позиційні атаки, але гостроти попереду не було.

Хулахана після голу ледь не розчавили. Світлина УЄФА

Так сталося, шо і другий момент також був за Ірландією, коли Бреді на 29-й хвилині ледь не облизнву поперечку воріт Ісакссона після потужного дального пострілу. А ще через три хвилини м'яч таки влучив у поперечку після удару на виконання від Хендріка. Швеція відповіла лише за 6 хвилин до свистка на перерву, але відповіддю це назвати можна за натяжкою, адже удар у Ібрагімовича явно не вийшов та пішов далеко від воріт Рендолфа.

Початок другого тайму ще раз довів, що команда О'Ніла краще готова до матчу. "Зелена армія" почала другу половину зустрічі активно і вже на старті таки змогла завершити справу до кінця: Коулмен на правому краю карного у дурні пошив Форсберга та виконав навіс у центр, там Гранквіст не дотягнувся до м'яча, і дозволив Хулахану завдати влучного удару в дальній кут Ісакссона.

Кларк свого домігся, зрізавши м'яч у власні ворота. Світлина УЄФА

Все погано могло статися для ірландців вже через дві хвилини, коли ледь у свої ворота не зрізав м'яч захисник "зелених" Кларк - Рендолф зреагував, а добивання від Форсберга з метрів 7-ми дивом пішло "в молоко". Лише після цього Шведи схаменулися та почали давити на ворота суперника. Втім, як не старалися підопічні Хамрена - захист суперника був на висоті.

Парадокс трапився на 72-й хвилині. Кларк, який вже загрожував власним ворота, таки довів справу до кінця, переправивши головою м'яч у сітку власних воріт після прострілу з лівого флангу від Ібрагімовича. Після цього команди нічого цікавого попереду не створили. Не допомоіг і ряд замін від обох тренерів. В результаті гра завершилася нічиєю 1:1, яка значно погіршує шанси на плей-офф обом збірним.

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Швеція: Останній турнір для Златана?

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Ірландія: "Зелена армія" їде знімати прокляття групових етапів