Українська правда

Євро-2016. 1-й тур. Група E. Бельгія - Італія 0:2. Конте переграв Вільмотса

Сергей Шемшученко — 13 червня 2016, 23:59

Збірна Бельгії продовила свою невдалу серію в протистоянні з італійцями. В офіційних матчах "червоні дияволи" 34 роки поспіль не могли виграти у "скуадри адзурри", і на стартовий матч на Євро-2016 уболівальники команди Марка Вільмотса покладали великі надії. Однак, тактик Конте переграв свого візаві і розбив усі сподівання бельгійських фанатів.

Перед грою всім було зрозуміло, що Бельгія більше заточена під атаку, а італійці будуть грати від оборони. І тут виникало питання, чи зможе бельгійська збірна знайти ключ від оборони Італії, а також від воріт Джиджи Буффона. І, як показав сьогоднішній матч, "дияволи", які перед грою котирувалися як фаворти, були переоцінені.

Світлина УЄФА

Загалом, суперники видали, можливо, нарівні з українсько-німецьким протистоянням, найдинамічніший і найцікавіший поєдинок. Бельгія зі старту заволоділа ініціативою, і намагалася за рахунок флангів розганяти свої атаки, які завершувалися подачами до штрафного. Італія ж більше будувала свою гру на контратаках.

Моментами перевага була на боці команди Конте, але більше м'ячем володіла Бельгія, яка і моментів створила трохи більше, і ударів по воротах зробила. Проте, з реалізацією у дияволів сьогодні були явні проблеми.

Азар і Лукаку попереду були непомітні, Наінгголан безрезультатно намагався пробити Буффона дальніми ударами, Фелаіні робив ставку на боротьбу на другому поверсі, однак італійці діяли проти нього дуже грамотно. І лише після того, як Вільмотс випустив на поле Мертенса і Карраско в другій половині гри, атака бельгійської збірної почала нести справжню гостроту.

Світлина УЄФА

Проте, забити "червоним дияволам" сьогодні так і не вдалося. А от "оборонна" Італія зробила це двічі. Спочатку, на 31-й хвилині гри після шикарного пасу Бонуччі з центра поля оффсайду уник Джаккеріні, який і переграв ефектно Куртуа. А другий м'яч команда Конте забила вже у кінцівці, дочекавшись того, що Бельгія кинула всі сили на заключний штурм. "Скуадра" розіграла показову контратаку, яку ударом просто неймовірної сили завершив Пелле.

У підсумку, Італія переграла суперника за рахунок організації гри в обороні. Фактично, команда здобула тренерську перемогу, а тому заслужено з трьома очками очолює турнірну таблицю групи E. Наступний свій поєдинок італійці проведуть 17-го червня проти Швеції, ну а Бельгія зіграє з Ірландією.

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Бельгія: Без Компані, але з Азаром

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Італія: Ще одна спроба на титул