Українська правда

Ротань: Напевно, поки що нам рано обігравати чемпіонів світу

Сергей Шемшученко — 14 червня 2016, 15:42

У матчі 1-го туру Євро-2016 проти збірної Німеччини у грі українців було багато хорошого, особливо кінцівка першого тайму.

Про це заявив півзахисник національної збірної команди України Руслан Ротань, якого цитує офіційний сайт Федерації футболу України.

"Ми подивилися матч із німцями. Можу сказати, що було багато хорошого. Зокрема, якісна кінцівка першого тайму. Тому ми залишилися задоволені грою, напевно, з трибун було приємно дивитися на нашу команду", - сказав він.

"Якщо ми проводимо матч в атаках і пресингуємо чемпіонів світу, це говорить про те, що ми на правильному шляху. У таких поєдинках всім потрібен результат. Але, напевно, поки що нам рано обігравати чемпіонів світу", - додав гравець.

За словами Ротаня, в цілому, тренери все розповіли та показали, тому футболістам не хочеться повертатися до гри з Німеччиною, і треба дивитися вперед.

"У нас було перше теоретичне заняття з приводу гри з Північною Ірландією. Почали розбирати гру британців. Будемо кожного дня, вранці та ввечері, дискутувати з цього приводу й аналізувати їхні сильні та слабкі сторони", - зауважив він.

"Але вже зараз можна сказати, що Північна Ірландія - це британський стиль, хороша фізична підготовка, фланги, навісні подачі та багато боротьби", - описав півзахисник "синьо-жовтих" гру команди з Туманного Альбіону.

Ротань оцінив шанси України та Північної Ірландії як абсолютно рівні, аж допоки арбітр не дасть стартовий свисток зустрічі.

"Футбол - професійна робота. Робота є найголовнішим показником на футбольному полі. Думаю, що на чемпіонаті Європи немає слабких команд. На полі будуть дві команди, і шанси будуть 50 на 50", - підсумував він.

Нагадаємо, Євген Селезньов сказав, що Україна не має права на помилку, інакше шанси зводяться до мінімуму.

Руслан Ротань і Євген Селезньов. Світлина Павла Кубанова