Українська правда

Українські пляжниці сенсаційно виграли престижний турнір у Вільнюсі

Сергей Шемшученко — 14 червня 2016, 17:52

На минулих вихідних знову лунав гімн України на європейських турнірах з пляжного волейболу.

Золото на етапі "Сателіт" у Вільнюсі для нашої країни здобули Валентина Давідова та Євгенія Щіпкова, інформує офіційний сайт Федерації волейболу України.

У столиці Литви український дует розпочав свій шлях з кваліфікаційного раунду.

На своєму шляху до фіналу дівчата перемогли дві литовські пари, дуети з Чехії та Німеччини, зазнавши лише однієї поразки від норвежок (згідно правилам, одна невдача не викреслює учасниць з турніру, змагання тривають до двох поразок).

У півфіналі суперницями українок були іспанки Рібейра Ботер / Арманда Фернандес Наварро. Рахунок - 2:0 за партіями на користь українок (23:21, 21:13).

У фінальній грі довелося мати справу з іще одними господарками - парою Андріукайтюте / Зобніна. Першу партію українки виграли 21:15. Литовська пара вирвала перемогу у другому сеті - 21:14.

Добре литовки почали і третю партію, повівши на старті матчу три очки (4:1). Однак українки наздогнали суперника. І насамкінець, на рахунку "більше-менше" забезпечили потрібний відрив у два очки - 18:16.

Давідова та Щіпкова повторили досягнення ще однієї української команди - Бабуріна / Ошейко, які у 2005 році виграли золото на "Сателіті" в Італії.

Нагадаємо, тиждень тому Давідова та Щіпкова виграли турнір з пляжного волейболу у Москві.

Світлина fvu.in.ua