Українська правда

Євро-2016. Символічна збірна 3-го туру

Сергей Шемшученко — 23 червня 2016, 22:23

На чемпіонаті Європи з футболу зіграно матчі третього ігрового кола, тож саме час підбивати підсумки діяльності футболістів на благо своїх країн.

Чемпіон не проходить повз тему кращих виконавців третього ігрового кола - тих, хто робить футбольне життя яскравішим.

Третій тур змагань між кращими командами континенту пройшов за ще більшого "сприяння" розмаху крил атакуючого футболу. Тож не дивно, що цього разу у нашому імпровізованому хіт-параді знову всього три захисники.

(Варто враховувати схематичність нашого вибору, адже ми відбирали кращих із кращих, а не тих, хто буде грати пліч-о-пліч на полі у реальному житті.)

Тактична побудова нашої віртуальної команди - 3-6-1. Будете незгодні з нашим вибором - пишіть свої поради у коментарях!

Даніель Субашич (31 рік, на чемпіонаті Європи грає за збірну Хорватії, клуб - Монако)

Чи не найслабшою ланкою збірної Хорватії, не рахуючи великого "пробілу" на лівому фланзі оборони, до початку чемпіонату Європи називали позицію голкіпера. Однак поки Субашич своєю грою доводить, що всі побоювання були марними, і за останній рубіж хвилюватися не треба. У матчі з Іспанією Даніель був одним із героїв протистояння, взявши пенальті від Серхіо Рамоса.

Мехмет Топал (30, Туреччина, Фенербахче)

Центрбек збірної Туреччини... та й не центрбек за своєю "природою" взагалі-то! В останньому турі групового раунду наставник збірної Туреччини Фатіх Терім здивував суперника кількома рішеннями про перетасування складу та відрядив номінального опорного хавбека на позицію центрального захисника. Вийшло непогано - "яничари" виграли, а Топал провів сильний матч.

Глік і Паздан за Левандовськи. Світлина uefa.com

Каміл Ґлік (28, Польща, Торіно)

Протягом групової стадії чемпіонату команда Польщі залишилася однією з двох збірних (інша - Німеччина), яка не пропустила у свої ворота жодного м’яча. Ґлік - один з найкращих захисників чемпіонату та гравець, який зацікавив французький Монако зовсім не на рівному місці. Серед чеснот цього виконавця - у першу чергу, відмінна гра на другому поверсі, також Каміл сильно грає на випередження.

Міхал Паздан (28, Польща, Легія)

Якби пан Свейн Моен, арбітр матчу, у якому зустрічалися Україна та Польща, призначив у ворота "Білих орлів" пенальті за фол Паздана на Романі Зозулі у другій половині матчу, ми б тут казали трохи про інше... Проте цього не сталося, а пан Міхал із завданням стримати атаку нашої команди впорався на відмінно. Тож і отримує від нас те, що заслужив - місце у нашому імпровізованому хіт-параді.

Роббі Бреді (24, Ірландія, Норвіч Сіті)

В останньому ігровому колі у квартеті під літерою Е команді Роббі та Роя Кінів (якщо перший є у заявці колективу на ЧЄ, то другий - один з помічників Мартіна О’Ніла на тренерській лаві) потрібна була лише перемога. Її "Зелена армія" і досягла, перегравши головний "локомотив" групи у вигляді Італії зі скромним, проте таким бажаним рахунком. Героєм матчу став півзахисник англійського Норвіча Бреді - саме йому вдався результативний удар на останніх хвилинах матчу.

Парішич і Калінич в обіймах партнерів. Світлина uefa.com

Аарон Ремзі (25, Вельс, Арсенал)

Гра хавбека лондонського Арсеналу у матчі з Росією була хрестоматійною. Дії Аарона, який зумів забити у ворота суперника гол і віддав гольову передачу на партнера, були зразком вдалої гри сучасного центрального півзахисника. Як і очікувалося, головною зброєю "драконів" на турнірі є центральні хавбеки й один дуже швидкий хлопець, який раніше грав за Тоттенхем.

Балаж Джуджак (29, Угорщина, Бурсаспор)

Колишній гравець голландського ПСВ за "сумісництвом" є головною надією збірної Угорщини на чемпіонаті Європи. І от у матчі з Португалією Балаж сказав своє вагоме слово та здивував суперника результативними ударами двічі. Варто сказати, що Угорщина залишається головною сенсацією чемпіонату та заслужила лише позитивних відгуків за свою самовіддачу й майстерність тренерського штабу, завдяки якій співвітчизники Ференца Пушкаша переграли Австрію та відібрали очки в Ісландії й португальців.

Бейл. Світлина uefa.com

Іван Перішич (27, Хорватія, Інтер)

Півзахисник міланського клубу поки є найкращим гравцем своєї команди на чемпіонаті й у кожному матчі підтверджує свій високий статус відмінною грою. У поєдинку з Іспанією Перішичу вдався по-справжньому видатний матч - на рахунку хавбека гол і гольова передача. Крім того, за відсутності Луки Модрича саме Іван вів за собою колектив і був тим гравцем, який не боїться брати ініціативу на себе й робить "життя" виконавців суперника нестерпним.

Ґарет Бейл (26, Вельс, Реал)

Хавбек збірної Вельсу впевнено тримає марку чи не найкращого гравця чемпіонату та демонструє гру екстра-класу у кожному матчі. Так, наразі такі дії Ґарету вдаються на фоні збірних, які не відносяться до касти "топ" (виняток - Англія), проте головне у тому, що цей гравець дарує свято своїй країні. Подекуди Бейл є прикладом класичного "один у полі воїн" і лідера зразка часів Марадони та Пеле, який "тягне" команду на своїх плечах.

Джуджак і Роналду. Світлина uefa.com

Кріштіано Роналду (31, Португалія, Реал)

І що б вони без нього робили?! Збірна Португалії "пролазить" у плей-офф, при цьому демонструючи відмінний, з точки зору видовища та гри в атаці, футбол. Втім, наразі Роналду скоріше розчаровує, і два голи у матчі з угорцями, можливо, стануть початком голепаду від одного з двох найкращих гравців світу. Наступний суперник тому "сприяє" - оборона до чеснот команди Хорватії не відноситься...

Нікола Калінич (28, Хорватія, Фіорентина)

Склад збірної Хорватії, якому надав перевагу у матчі з іспанцями Анте Чачич, багатьох здивував. Зокрема, не вельми очікуваною була й поява колишнього нападника Дніпра. Проте свій вихід Нікола виправдав на всі сто. На рахунку форварда шикарний, елегантний гол п’ятою у ворота Давіда де Хеа та дуже ємний, "трудовий" матч на користь блискучої команди "картатих".