Українська правда

Українські гирьовики - у трійці кращих на чемпіонаті світу в Актобе

Сергей Шемшученко — 31 жовтня 2016, 18:05

З 26-го по 30-те жовтня 2016 року в Актобе (Казахстан) проходив чемпіонат світу з гирьового спорту серед дорослих і юніорів.

Чоловіки та юніори визначали сильніших у двоборстві, довгому циклі й естафеті, а жінки з юніорками змагалися лише у ривку.

Продемонструвати найкращий результат вдалося Олегу Коломійцю. Він став чемпіоном світу у вазі до 85 кг. Крім того, Олег здобув бронзу у довгому циклі.

Тричі срібним призером ЧС став Леон Білицький. Спортсмен виборов титул віце-чемпіона світу серед юніорів у двоборстві й естафеті (понад 95 кг), а також у двоборстві у цій вазі серед дорослих.

Два срібла й одна бронза - такий здобуток Сергія Єрмоленка у юніорських змаганнях. У ваговій категорії 68 кг він був другим у двоборстві й естафеті та третім у довгому циклі.

З двома відзнаками чемпіонату світу повертаються Олександр Дзюба (78 кг), Ігор Гавришко (78 кг), Ярослав Сушко (95 кг), Єгор Бабак (95 кг) та Андрій Лагуш (понад 95 кг).

У юніорах відзначилися Дзюба (бронза у довгому циклі та срібло в естафеті), а також Сушко (срібло у двоборстві й естафеті). У дорослому турнірі двічі срібним призером став Гавришко (двоборство, естафета).

А ось Бабаку з Лагушем вдалося підкорити п’єдестал пошани довгого циклу і там, і там: у юніорах Бабак взяв друге місце, а серед дорослих - третє, тоді як Лагуш став бронзовим призером обох турнірів.

Покращити своє минулорічне досягнення вдалося Полміру Квіквініа. Бронзу-2015 у дорослому двоборстві у 95 кг він змінив на срібло-2016.

Окрім того, срібними призерами ЧС стали Віталій Білоус (двоборство, 73 кг) та Іван Макаренко (довгий цикл, 78 кг). На третю сходинку подіуму у довгому циклі піднялися Вячеслав Задорожній (63 кг), Сергій Кіяшко (68 кг) і Володимир Андрейчук (73 кг), а у двоборстві на цій позиції відзначилися Станіслав Клименко (63 кг) і Василь Пронтенко (68 кг).

У жіночому турнірі єдиною, хто фінішував з українок в призах, була Ольга Масловець. Вона отримала бронзу у ривку вагової категорії 78 кг.

Українські юніори та дорослі стали другими у світі в естафеті. Крім вищевказаних спортсменів, у юніорській естафеті також змагався Михайло Тупиця (73 кг), а ось в дорослій підсилили команду Микола Гичка (73 кг), Михайло Доминюк (85 кг), Олексій Остапчук (95 кг), Тарас Панчук (понад 95 кг).

У загальнокомандному заліку збірна України посіла третє місце у дорослому та юніорському турнірах, передає СКУ.