Головне

Вищий спецсуд залишив у силі умовний вирок колишньому віце-президенту ФФУ

19.05.2017 22:43 2450 0

Прокуратурою Запорізької області продовжується робота у напрямку притягнення до відповідальності усіх осіб, винних у злочинах, скоєних під час Революції Гідності у Запоріжжі.

Ухвалою Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 16.05.2017 касаційну скаргу прокуратури області щодо невідповідності призначеного покарання тяжкості кримінального правопорушення та особі засудженого, а також скаргу колишнього віце-президента ФФУ Віктора Межейка. щодо скасування вироку через його невинуватість в інкримінованих злочинах, залишені без задоволення, а вирок Кіровського районного суду м. Кіровограда без змін, інформує zap.gp.gov.ua.
 
Нагадаємо, вироком суду від 13.07.2015 Межейко був визнаний винним в організації 26.01.2014 спільно з головою Запорізької ОДА Пеклушенком О.М. та начальником ГУМВС України в Запорізькій області Сербою В.І., масових заворушень під час проведення мирних акцій протесту біля будівлі Запорізької ОДА.
 
За вироком йому було призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк 5 років з позбавленням права займати посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими функціями у органах місцевого самоврядування строком на 3 роки та в силу ст. 75 КК України звільнено від відбування призначеного судом основного покарання, якщо він протягом іспитового терміну 3 роки не скоїть іншого злочину та виконає покладені на нього судом обов’язки.

Зазначимо, що Межейко входив до виконавчого комітету ФФУ, був віце-президентом ФФУ за часів Григорія Суркіса а також президентом ФК Металург Запоріжжя.

Нагадаємо, Віктор Межейко, вже перебуваючи під слідством, був обраний віце-президентом ФФУ в березні 2015 року, але за станом на зараз його повноваження припинені.

Коментарі ()