Головне

Київ витратить 25 мільйонів на проведення фіналу Ліги Чемпіонів УЄФА

11.07.2017 18:43 1219 0

Під час засідання постійної комісії Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку депутати підтримали проект рішення "Про затвердження договору про проведення фінального матчу Ліги Чемпіонів УЄФА 2017-2018".

Про це інформує прес-служба Київради.

"Всі ці витрати, згідно з Договором, бере на себе Київ. Експерти порахували, що місту це обійдеться до 25 мільйонів гривень. А це не 200 мільйонів, які ми виділяли на організацію Євробачення", - зазначив голова постійної комісії Київради з питань бюджету Андрій Странніков.

"Решта витрат - за УЄФА. Щодо дохідної частини: ми очікуємо на 150 тисяч іноземних туристів, які в середньому витратить 100 євро в день Адже житимуть вони в київських готелях, будуть харчуватися у київських ресторанах. Отож помножте кількість туристів на їхні витрати і на 4 дні перебування у столиці. Виходить значна сума, яка зайде в економіку Києва", - наголосив він.

Відповідно до Договору, укладеного між Союзом європейських футбольних асоціацій та київською владою, місто зобов’язалося провести урочистий прийом на честь учасників офіційних делегацій, організувати всі заходи, пов’язані з локаціями, а також забезпечити належний зовнішній вигляд міста.

Йдеться про прикрашення Києва символікою УЄФА та прапорцями в стилі фіналу із зображенням футболістів 4 команд.

За попередніми розрахунками, це коштуватиме 25 мільйонів гривень.

Проект рішення мають розглянути на пленарному засіданні Київради.

Коментарі ()