Головне

В Dynamo Kyiv Esports пояснили чому не платили зарплату кіберспортсмену

12.10.2017 21:06 2247 0
В Dynamo Kyiv Esports пояснили чому не платили зарплату кіберспортсмену

Днями, відомий український відеоблогер Руслан "ruha" Сорока звинуватив кіберспортивний клуб Dynamo Kyiv Esports у невиплаті заробітної платні за 2 місяці. Кореспондент Чемпіона Андрій Твердохліб звернувся до Dynamo Kyiv Esports за коментарями.

"В усьому світі активно розвивається новий вид спорту - кіберспорт. Найновіший тренд - створення кіберспортивних клубів на базі відомих футбольних клубів.
Такі клуби є в Монако, ПСЖ, Вольфсбурга, Еспаньола, Валенсії, Манчестер Сіті та інших футбольних брендів. Тому стоворення кіберспортивної команди Dynamo Kyiv Esports - це крок в ногу з часом. Ми перші, хто зробив це в Україні.

Проте треба розуміти, що Dynamo Kyiv Esports - не є структурним підрозділом футбольного клубу Динамо Київ, ми діємо на підставі партнерського договору, а претензії Руслана Сороки направлені саме нам, а не легендарному футбольному клубу.

Наша кіберспортивна команда створена нещодавно. Першим професіоналом став чемпіон України Віталій Муха. Але один гравець - це ще не команда. Ми шукали ще одного гравця, і вирішили надати шанс відомому 20-річному відеоблогеру Руслану Сороці стати професіональним кіберспортсменом, який би міг не тільки допомогти команді, а ще й взяв би участь в нелегкій справі - популяризації цього виду спорту серед молоді.

Проте молодий хлопець вже через місяць почав систематично порушувати рекламні та інші умови контракту. Саме через це ми перестали платити йому заробітню платню. Своєю ж промовою, яку розповсюдили ЗМІ, Руслан порушив декілька важливих пунктів контракту, а саме пункти, що стосуються конфіденційності та можливості публічних заяв. Тому це вже привід для розторгнення контракту з нашого боку.

Ми до останнього вірили, що Руслан зможе стати професіоналом, намагалися надоумити його виконувати контрактні зобов'язання, але цього не сталося. Тому ми змушені припинити співпрацю з ним." – прокоментували ситуацію в eFCDK.

Нагадаємо, що відомий блогер звинуватив Dynamo Kyiv Esports у невиплаті зарплати.

Коментарі ()