Головне

Справа легкоатлета-ампутанта Пісторіуса: суд значно збільшив термін ув'язнення спортсмену

24.11.2017 18:54 798 0
 Оскар Пісторіус. Фото: ewn.co.za

Верховний суд ПАР задовільнив апеляцію прокуратури про збільшення строку ув'язнення для легкоатлета-ампутанта Оскара Пісторіуса, якого звинувачували у вбивстві своєї подруги, моделі Реви Стенкамп.

Тепер Пісторіусу, багатократному чемпіону Паралімпіади, а також першому в історії спортсмену-ампутанту, який взяв участь в Олімпійських іграх, прийдеться відсидіти у в'язниці 13 років та 5 місяців, пише The New York Times.

Таким чином, термін покарання було подовжено у понад два рази. 

Нагадаємо, у жовтні 2014 року паралімпієць отримав п'ять років позбавлення волі за ненавмисне вбивство

Проте згодом справу було перекваліфікаовано на навмисне вбивство і у грудні 2015 року Верховний апеляційний суд ПАР задовольнив протест прокурора та визнав Пісторіуса винним. Зазначимо, що спортсмен міг отримати до 15 років, проте йому дали 6, через що і було подано ще одну апеляцію. 

Інцидент стався у ніч на 14 лютого 2013 року у будинку Пісторіуса. Легкоатлет зробив кілька пострілів у закриті двері ванної кімнати, де перебувала його подруга. За словами спортсмена, він прийняв її за грабіжника.

Згодом слідство робило акцент на тому, що Пісторіус знав, що у приміщенні була його подруга, а вбивство було мотивоване ревнощами. 

Влітку 2016 року повідомлялося, що Пісторіус начебто намагався покінчити життя самогубством у в"язниці

Коментарі ()