Головне

Дмитро Копій: Підбиваємо підсумки роботи відновленого сайту за перший місяць

06.11.2017 15:13 1214 0
Дмитро Копій: Підбиваємо підсумки роботи відновленого сайту за перший місяць
Дмитро Копій, власник сайту

Минув місяць, як запрацював відновлений Champion.com.ua, тому час підбити підсумки.

Про це пише власник сайту Дмитро Копій. 

Спойлер - є вакансія

По-перше, за 2 місяці поки йшли перемовини та оформлення угоди з Правдою, відвідуваність Чемпіону, який перестав оновлюватися 1 серпня, впала до 500 людей на день.

По-друге, зі старої команди залишилася лише одна людина, тому найголовнішим питанням було якнайшвидше відновити роботу сайту, тобто стрічку новин. Закрити всі вакансії вдалося дуже швидко - буквально за 3-4 дні. Але знаєте, що мене найбільше вразило? Кількість претендентів! На кожну вакансію претендували по 3-4 людини! Знаєте, це дуже круто!

Я пам'ятаю часи Sport.ua, коли ми місяцями шукали людей на відкриті вакансії. А з тих часів кількість спортивних сайтів значно збільшилася. Штат тільки трьох новачків - Трибуна, Спортарена, Футбол24 - перевищує 50 людей. Тобто ринок в цій сфері значно виріс. Ну й крім вакансій на стрічці ми закрили вакансію SMMника. Проте - спойлер 2 - зараз вакансія відкрита знову. Подробиці нижче.

По-третє, соцмережі. Довелося розпочинати майже з нуля. В Чемпіона був лише Твіттер.

По-четверте, є складнощі із сайтом. Він не адаптований під смартфони, проте є мобільна версія, котру можна використовувати й зараз - pda.champion.com.ua. Працює дуже швидко, хоч вона й застаріла. Застарів і сам сайт, і всі кажуть, що треба робити нову версію, новий дизайн.

Так, я розумію. Все буде, але дещо пізніше, бо хочеться, щоб ті відвідувачі, що любили цей сайт, повернулися і побачили ще стару, звичну версію сайту, а не незвичну нову. Нова їх однозначно відлякає. Може це дивно, але справді ще не всі знають, що Чемпіон отримав нове дихання.

Що маємо зараз?

По-перше, відвідуваність сайту відразу після перезапуску стрічки піднялася до 3000 на день. Ми навіть не попадали в топ-25 Бігміра, і це при тому, що там не всі спортивні сайти, але як орієнтир для оцінки прогресу підходить. Зараз відвідуваність зростає. В середньому близько 5000 на день.

Були дні по 6000, але цими вихідними через відсутність SMMника впала до менше 4000 на день. Проте найголовніше те, що в нас доволі велика глибина переглядів, кожен читач читає в середньому 4,8 сторінок за день. Це дуже крута цифра. Ну й важливо те, що аудиторні показники зростають: ядро й активна аудиторія.

По-друге, соцмережі. Ми додали сторінку в ФБ й акаунт в Інстаграмі. З нуля ми набрали більше 7400 підписників в ФБ та більше 1200 в Інсті. Твіттер зростає, але дуже повільно, проте активність там доволі цікава, тому будемо працювати в цьому напрямку. Ну й як тільки закриємо вакансію SMMника, запустимо канал в Телеграмі.

Читаю декілька каналів типу Факса Суркіса в цьому месенджері , дуже прикольно, бо не пропускаєш жодного поста на відміну від ФБ, рекомендую. Якщо комусь цікаво, можу зробити окремий пост зі списком своїх каналів, пишіть в каментах.

А поки що підписуйтесь на наші соцмережі:

www.facebook.com/championcomua - 7446 підписників

www.twitter.com/ukrchampion - 3363 фоловерів

www.instagram.com/championcomua - 1253 фоловерів

В однокласнєгах нас нєту

Я навіть роздумую про те, щоб кинути виклик Сергію Болотнікову та його Трибуні про те, хто швидше набере 150 000 підписників в ФБ. Але то зараз буде виглядати надто зухвало з могу боку. Тому почекаю пару місяців ;)

По-третє, в нас зараз відкрита вакансія SMMника. Подтрібна людина на повну ставку, котра розуміється на спорті та соцмережах, в першу чергу ФБ, має реальний досвід такої роботи, реальні приклади розкручених ФБ-сторінок. Приклади в ВК не надсилати.

По-четверте, не дзвоніть. Друзі, це дуже круто, якщо ви маєте мій телефон, але не дзвоніть мені ;) Чому? Я напишу про це окремий пост. Пишіть в будь-який месенджер (вібєр, телеграм, месенджер), я відповідаю всім, і майже завжди онлайн.

Респект тим, хто дочитав до кінця :)

Коментарі ()