Головне

Кривицька: Поразка на ЧЄ змусила мене ще більше працювати

20.07.2018 13:43 1340 0
Кривицька: Поразка на ЧЄ змусила мене ще більше працювати
Олена Кривицька - бронзовий призер ЧС-2017

Не минуло й місяця після закінчення чемпіонату Європи з фехтування, як найкращі представники цього виду спорту зберуться в китайському місті Усі, щоб визначити кращих з найкращих уже на чемпіонаті світу.

Одній з героїнь минулорічного чемпіонату світу Олені Кривицькій на ЧЄ-2018 не вистачило одного влучного уколу, щоб завоювати бронзу в змаганнях шпажисток. 

Саме про чемпіонат Європи та підготовку до чемпіонату світу ми поспілкувалися із однією з найтитулованіших українських фехтувальниць.

Олено, на чемпіонаті Європи місяць тому від нагороди вас відділив буквально один укол...

- На ЧЄ мені не вдалося завоювати медаль, навіть не можу передати, наскільки це прикро для мене! Оскільки, на ці граблі я вже наступила втретє поспіль. Чого саме не вистачило? Важко сказати, можливо, якраз  удачі, яка дуже часто має вирішальне значення. А можливо я не допрацювала на тренуваннях.

Але засмучуватися немає коли, попереду головний старт сезону...

- Так звісно. Вважаю, що поразка на ЧЄ дала мені ще більшої наснаги працювати перед ЧС, ще більше мотивує мене. На тренувальному зборі намагаюсь кожне тренування проводити з максимальною користю. 

Чи все, що було заплано на збір вдалося виконати?

- Так. Наш збір пройшов, як і було заплановано. Продовжуємо тренуватися. Одним словом, все йде за графіком.

Який настрій у інших дівчат? Чи якось особливо налаштовуєтесь на командні змагання?

- Настрій у всіх дівчат бойовий. З наближенням початку чемпіонату це відчувається все більше. Звісно, є певна специфіка в підготовці саме до командних змагань.

Чи є в команді психолог? І чи потрібен він взагалі?

- Ні, такого спеціаліста в нас немає. Потрібен. Спортивний психолог - це нормальна практика в багатьох збірних. Працюють, як з командою, так і з кожним спортсменом окремо. Вважаю, що саме психологічний аспект є чи не найголовнішим у професійному спорті.

Щоб Ви побажали українським уболівальникам?

- Просто вболівайте за нас!

Коментарі ()