Українська правда

Лукашенко закликав білоруських атлетів "бити морди" на Олімпіаді

— 1 травня, 12:06
Лукашенко закликав білоруських атлетів бити морди на Олімпіаді

Очільник Республіки Білорусь Алєксандр Лукашенко вважає, що не потрібно оголошувати бойкот Олімпійським іграм-2024 та закликав земляків "бити морди" суперникам у Парижі.

Про це він розповів російському пропагандистському інформаційному агентству ТАРС.

"Це вибір спортсменів. Звичайно, хотілося, щоб були гімн, прапор та інше. Та я розумію атлетів: це їхнє життя. Не наполягаю на жодному з варіантів. Але якщо вже відібрався та їдеш туди в нейтральному статусі, то "набий їм морду", покажи, що ти справжній білорус.

Завтра ми повернемося до цієї європейської, світової родини. І ми їм покажемо, що вміємо. А спортсмен нехай визначиться сам: хоче поїхати — нехай їде та виступає, але лише гідно виступає, щоб ми ним могли пишатися", — сказав глава РБ.

За всю історію виступів на ОІ збірна Білорусі завоювала 105 медалей: у тому числі 21 найвищого ґатунку, ще 37 — срібла, 47 — бронзових нагород.

Найкраще на літніх Олімпіадах білоруси виступали в легкій атлетиці. Виграли три золота в 2000 та 2004 роках у метанні диска (Елліна Звєрєва), бігу на 100 метрів (Юлія Нестеренко) та штовханні ядра (Яніна Карольчик).

Росіяни під міжнародним тиском відмовляються брати участь на Олімпіаді-2024. Про це свідчать заяви представників фехтування, художньої гімнастики, плавання, академічного веслування, стрільби, спортивної гімнастики та стрільби з лука.

Нагадаємо, 502 об'єкти спортивної інфраструктури постраждали під час розв'язаної Росією повномасштабної війни.

Раніше ми повідомляли, що на війні з РФ загинув 18-річний футзаліст Богдан Козак.

Олімпіада-2024