Головне

Вибір бігових лиж

26.11.2013 13:50 4906 0
Вибір бігових лиж

Приходу зими з нетерпінням чекають і маленькі, і дорослі українці. Адже ця пора року асоціюється не тільки з новорічними святами, але й з активним відпочинком на свіжому морозному повітрі. Санчата та лижі, ковзани і сноуборди – катаючись на них, можливо отримати не тільки задоволення, але й багато користі для здоров'я.

Сьогодні ми розповімо прихильникам лижного катання про особливості вибору інвентаря. Завдяки великому асортименту, сьогодні будь-який лижник, початківець і не тільки, може легко вибрати бігові лижі в Україні. Головне, враховувати деякі нюанси, про які ми розповімо нижче.

В першу чергу, потрібно реально оцінювати свої сили та навики. Лижникам, які вперше готуються стати на лижі чи мають зовсім невеликий досвід катання, належить вибрати легкі моделі. Радимо звернути увагу на лижі TISA SPORT STEP, виготовлені із тропічного дерева Капо. Модель відрізняється гарною якістю, в той час як ціна радує своєю доступністю. Такі лижі можливо придбати за вартістю в межах 500 грн.

  Радимо звернути увагу на лижі TISA SPORT STEP, виготовлені із тропічного дерева Капо

Сьогодні в продажу можливо знайти пластикові та дерев'яні вироби. Пластик виграє за рахунок своєї міцності та довговічності. На ньому можливо їздити навіть в відлигу, він не набрякає і не розшаровується. Та початківцям краще починати підкорення засніжених просторів з дерев'яних лиж. Вони не в такій мірі слизькі, як пластикові.

Якщо є бажання підібрати варіант трохи дорожчий, починаючим лижникам слід звернути увагу на лижі Fisher ULTRALIGHT CROWN NIS. Завдяки сердечнику AIR Tec Basalight вони відрізняються особливою легкістю, а поверхня має пречудові характеристики для ковзання. Подібна модель доступна за ціною близько 1600 грн.

Бігові лижі діляться на два типа, в залежності від стиля катання. Через це потрібно визначитися, потрібна вам модель класична чи ковзанярська. Вони відрізняються між собою по деяким параметрам: довжиною палок, жорсткістю дощок, типом черевиків і кріплення. Наприклад, класичні лижі більш "м'які", а для ковзанярського стилю потрібна більша жорсткість виробів. Хоча, починаючи вчитися лижному катанню, можливо придбати універсальну модель, характеристики якої підійдуть для різних стилів.

  Починаючим лижникам слід звернути увагу на лижі Fisher ULTRALIGHT CROWN NIS

Варіант, який підійде і недосвідченим лижникам, і впевненим в собі любителям, - лижі Volki RTM73, які коштують близько 2300 грн. Дана модель гарантує комфорт та контроль над ситуацією, так як облаштована системою кріплення 3Motion. Тому її варто використовувати в тому випадку, коли підкорення складних спусків планується вперше.

Лижі Fisher E109 Crown Extrlite призначені для тих, хто не перший раз виходить на прогулянку по засніженій цілині. Дерев'яний сердечник моделі пронизаний повітряними каналами, а канти посилені по всій довжині за допомогою сталі. Через це в виробах поєднується легкість та надійність. Конструкція лиж продумана до дрібниць: за допомогою надсічок Offtrack Crown можливо подолати будь-які снігові заноси, а при поштовху мисок не загрузне в снігові. Лижі Fisher E109 Crown Extrlite продаються за ціною близько 2800 грн.

Визначившись з моделлю, потрібно правильно підібрати необхідний розмір. Для ковзанярського стилю вибирають лижі на 10-15 см довші, ніж зріст власника, а для класичного – на 25-30 см. Лижні палки для класичного катання, навпаки, повинні бути нижчі від лижника на 25 чи 30 см, досягати рівня плеча. Любителям ковзанярського ходу слід купувати палки трохи довші.

Придбавши лижі з врахуванням наших рекомендацій, ви отримаєте задоволення від пробіжки по блискучому снігу, навіть якщо вона буде першою в вашому житті. А крім задоволення, лижне катання зміцнить м'язи і підніме імунітет, що особливо актуально в холодну пору року.

Коментарі ()