Головне

Український олімпієць розповів, як розрулилася скандальна ситуація із фінансуванням

20.03.2018 10:18 1842 0
 Андрій Мандзій

Міністерство молоді та спорту забезпечить українських саночників усім необхідним фінансуванням та обладнанням.

Про стало відомо після зустрічі саночника Андрія Мандзія та міністра Ігоря Жданова

"15 березня, у профільному міністерстві заслуховували представників різних видів спорту, зокрема й санного. Запросили туди мене, колишню збірницю України Лілію Лудан. Також присутніми на зібранні були всі тренери збірної України", - розповів Мандзій.

"Нам надали слово, коли до обговорення приєднався міністр Ігор Жданов. Найбільше його цікавило, чому я не в олімпійській програмі і без нових саней. Тренери пояснили це тим, що для того, щоб включити мене в програму, в Києві мали зібрати комісію. Це десь півгодини часу. Якщо я все правильно зрозумів, головний тренер збірної отримав догану. За підсумками засідання міністр розпорядився виділити мені кошти на придбання саней", - цитує саночника 24tv.ua.

Нагадаємо, під час ОІ-2018 Мандзій розповів, що готував свої сани на змагань у своєму гаражі.

Мандзій, який невдало виступив на Олімпійських іграх у Пхенчхані, додав, що якби не почув конкретики від міністра, завершив би кар'єру. 

"Що це були не просто слова, дав зрозуміти президент Федерації санного спорту України Анатолій Малищик. Він телефонував мені у суботу і говорив, що має надати у міністерство інформацію про те, що саме мені потрібно – сани в цілому чи окремі комплектуючі. Зроблене подання піде на підпис до пана Жданова. Зізнаюся, що якби не почув під час зустрічі з міністром якоїсь конкретики, то, мабуть, уже завершував би кар'єру. Бо продовжувати виступи на тих же умовах, які мали досі, сенсу не було. Їздити для масовки і займати 20-30-ті місця вже набридло", - зізнався спортсмен. 

Нагадаємо, на ОІ-2018 Мандзій через помилку в одному із заїздів посів останнє місце.

Коментарі ()