Головне

Олег Верняєв: "На Універсіаді змагатимуся проти Куксенкова"

03.05.2013 08:59 802 0
Олег Верняєв: "На Універсіаді змагатимуся проти Куксенкова"

Нещодавно у Москві відбувся чемпіонат Європи зі спортивної гімнастики. Українці здобули у столиці Росії три медалі.

У найпрестижнішому виді - багатоборстві - наш співвітчизник Олег Верняєв виборов бронзу.

Спортсмен розповів "Чемпіону" про те, що завадило йому зазіхнути на найвищу сходинку п'єдесталу, а також про підготовку до Всесвітньої Універсіади.

- Вітаємо тебе, Олеже! Чи задоволений ти континентальною бронзою?

- Так, сповна. Завжди хочеться більшого, але я вважаю, що у даному випадку бронзова медаль - це хороший результат. Був шанс зазіхнути і на більш високе місце, але мене не вистачило трішки наприкінці, помилився на останніх двох снарядах. Огріхи на вільних вправах і падіння на коні коштували мені медалі гантунком вище.

- Чи сильно змінився підбір твоїх потенційних суперників у порівнянні з минулим олімпійським циклом?

- Я б так не сказав. Практично всі одні й ті ж самі, одиниці лише додаються. І з усіма цими спортсменами можна боротися!

- Ти і надалі робитимеш основну ставку на багатоборство?

- Так, хочу проявити себе в абсолютній дисципліні. Але на види теж робитиму велику ставку. У кожному з них ще потрібно попрацювати, є помилки та проблеми. А вже якщо зможеш зібрати усі види до купи, і проявити це в багатоборстві - тоді ти абсолютний чемпіон!

- Четверте місце чемпіонату Європи у багатоборстві дісталося твоєму співвітчизникові, колезі та товаришу Олегові Степку. Чи важко психологічно на такому турнірі змагатися з другом та земляком?

- Це спорт. Ми з Олегом є гімнастами високого рівня, а хто на даний момент сильніший - той і буде призах.

- Перед чемпіонатом Європи ти виграв етап Кубка світу у Токіо.

- Так, це був заключний етап світової серії. Їх всього шість, і я перед Європою поїхав до Японії, вдалося виграти. Можливо, через участь на етапі Кубку світу не зміг краще виступити на першості Старого світу - було дуже мало часу, щоб відновиться, буквально два-три дні.

Перемога у Японії дозволила мені набрати 120 очок, посісти третє місце в рейтинзі найсильніших багатоборців світу. За регламентом змагань, вісім кращих багатоборців за підсумками чемпіонату світу (у нашому випадку - Олімпійських Ігор) викликають на шість стартів, у Японії проходить підсумковий етап. До заліку потрапляє три найкращих результати спортсмена.

Річ у тім, що я лише тричі виступав, а три етапи пропустив. Таким чином, шосте, друге та перше місця дозволили мені потрапити до чільної трійки за підсумками сезону. Ну а найкращим багатоборцем світу став німець Марсель Нгуйєн.

- Які у тебе плани на найближче майбутнє?

- Я їду до Франції виступати за клуб, у мене один старт. А потім планую виступити на Всеукраїнській Універсіаді, за нею - на Всесвітній Універсіаді у Казані. Поїдемо Росію "бомбити" (сміється - авт.).

- За яку, до речі, має дебютувати екс-українець Микола Куксенков!

- Так, ми на це розраховуємо. Я чув, що він буде готується на Універсіаду, і ми з Олегом Степком налаштовуємося на Колю - це буде дуже цікаве протистояння. Проте, головне наше завдання - не підвести свою країну, і привезти медалі.

- Чи є у тебе якісь ритуали перед виходом на старт?

- Ні, такого немає. Перед відльотом на змагання лише ходжу до церкви, прошу допомоги у вищих сил.

- Як відпочиваєш від змагань?

- Ми частенько граємо з хлопцями по збірній у футбол, теніс, влітку у волейбол на пляжі, купаємося. Чи люблю я рибалити? Так, але більше люблю дивитися, як хтось ловить рибу (сміється - авт). Не завжди мені щастить на рибалці. Проте, якщо мені вдається впіймати хоча б маленьку рибинку - дуже цьому радію.

Коментарі ()