Українська правда

Орест Терещук: "Стаховський тренується на повну силу"

Сергей Шемшученко — 14 липня 2008, 14:30

Дзвінок застав капітана українців у готельному номері. Збірна лише повернулася з обіду...

- Ну і як годують в Ірландії?

- Та ось, виявилось, що в неділю в Дубліні з їжею проблематично. З'їздили у клуб, з'їли по супчику, салату, ну і пару порцій піци.

- Як взагалі перші враження від міста, кортів?

- Ми прилетіли у суботу. Спочатку було сонячно, але дівчина, яка нас зустрічала, сказала, що це ненадовго. І не помилилася. За вчорашній день дощ йшов разів п'ять. Я вже запитував, чи траплялося їм грати матчі Кубка Девіса до понеділка. Сказали, що такого не було, але бувало, що матчі догравалися в залі. Тут відкритий трав'яний корт, і після дощів він стає дуже слизьким.

- Знаю, що ви колись грали в цьому клубі на турнірі...

- Так, і довелося купувати футбольні бутси з гумовими шпильками. Інакше пересуватися по траві було неможливо. Хоча сьогодні на тренуванні Сергєєв і Смирнов говорили, що з "зчепленням" все гаразд. Та і корт здався навіть повільним і м'яким.

- Команда тренується вже у повному складі?

- Завтра прилітають Стаховський і Бубка. Будемо сподіватися, що все-таки відкриють візу Молчанову і він приєднається до нас через пару днів.

- Який стан першої "ракетки" країни?

- Я говорив із Сергієм, він сказав, що плече не турбує і він вже тренується за повною програмою. Отже, сподіваюся, що Стаховський зможе зіграти по максимуму. Остаточне рішення по складу, звичайно, прийматиму в середу ввечері, напередодні жеребкування.

- Суперники прибули?

- Повинні почати підготовку в понеділок. Ділитимемо корт порівну, а сьогодні нам дали його в повне розпорядження. Запланували два тренування.

- Що скажете про лідерів Ірландії?

- Соренсен (№ 301) і Ніланд (№ 318) приблизно рівного класу. Хороші гравці. Але і Бубка, і Сергєєв бачили їх у справі, знають їх стиль. Будемо обговорювати, думати...

- Ви вперше будете капітаном у виїзному матчі. Тиск трибун не лякає?

- Я не думаю, що місцева публіка тиснутиме на нас, як це було наприклад в Марокко або Болгарії. Тут у людей інша тенісна культура. Сьогодні, наприклад, всі працівники клубу підходили до нас на тренуванні, щиро бажали нам успіху. До речі, особливого ажіотажу і натовпів уболівальників тут не чекають. З іншого боку, цього року ірландці на цьому корті виграли у сильної збірної Марокко і публіка хоче продовження свята.

sport.segodnya.ua