Головне

Долгополов хоче виступати за збірну Росії?

28.01.2011 13:08 1363 0
Долгополов хоче виступати за збірну Росії?

Федерація тенісу Росії не проти, якщо українець Олександр Догополов буде виступати за збірну цієї країни, але для цього потрібне бажання самого тенісиста.

Про це заявив президент Федерації тенісу Росії Шаміль Тарпіщев.

У своїх інтерв'ю спортсмен, який став відкриттям Відкритого чемпіонату Австралії, говорив, що досяг успіху завдяки своєму батьку, а не українській федерації тенісу. Долгополов також відзначив, що у Росії тенісу приділяється більше уваги, повідомляє "Советский спорт".

"Це не наша примха. Ми ж не можемо змусити людину щось зробити. Усе залежить від нього самого. Якщо у Долгополова з'явиться бажання, то ми готові його розглянути", - сказав Тарпіщев.

Президент ФТР зазначив, що такий результат Долгополова на турнірі серії Grand Slam зовсім не став для нього сюрпризом.

"Ми Сашка добре знаємо. У нього є величезний плюс - він швидкий, витривалий, з фізикою у нього все нормально. Багато передумов для того, щоб він став у майбутньому великим гравцем", - пояснив Тарпіщев.

За його словами, 22-річний уродженець Києва буде й далі прогресувати: "Але для цього йому потрібна психологічна надійність. Якщо грамотно з ним працювати у цьому напрямку, то результати будуть іти тільки в гору".

На даний момент у світовому рейтингу ATP Олександр Долгополов займає 46 місце.

Ще перед початком турніру Australina Open були розмови на тенісних форумах про можливість зміни громадянства Долгополовим.

Коментарі ()