Українська правда

Сергій Стаховський: Сподіваюся, з четвертого разу ми "достукаємося" у Світову групу

Сергей Шемшученко — 19 липня 2016, 14:18

Переможець вирішального матчу Кубку Девіса у протистоянні з австрійцями відповів на питання журналістів за підсумками виступу у Бучі.

Нагадаємо, що українці вели урахунку 2:0, але потім поступилися у парній зустрічі, а Ілля Марченко програв свою другу одиночну.

Усе вирішувалося у поєдинку Сергія Стаховського та Денніса Новака. І друга "ракетка" України дотиснув суперника у чотирьох сетах.

І вже після переможного завершення Сергій розповів, як йому вдалося виграти, як готуватиметься до наступних турнірів, і кого хоче бачити серед суперників у плей-офф Кубку Девіса-2016.

Про перебіг останнього поєдинку

- Що змінило хід матчу після двох виграних сетів? (За рахунку 1:1 у третьому сеті була тривала пауза через дощ, - прим.). Багато факторів. По-перше, стало прохолодніше, сонце зайшло, і м'ячі стали літати менше, їх можна було більше контролювати, тому супернику вже було легше мене обводити. Плюс фізично десь я "підсів", тому моя подача, скажімо так, залишала бажати кращого у третьому та четвертому сетах.

Про суперника у вирішальній зустрічі

- Мені довелося адаптуватися до гри суперника вже по ходу матчу, тому що і він прилаштувався під мою. У тих моментах, у яких він до цього помилявся, Новак став грати краще. Він помилявся багато праворуч з різаного, потім перестав робити помилки та почав грати дуже агресивно. Довелося різаним рухати його вліво, тобто намагатися якось конструктивно під час матчу адаптуватися до гри.

Я не можу сказати, що він грає супер, так, він показав непоганий теніс. Так що більше впливали нерви, тиск, це був п'ятий матч, і всяке може трапиться. Не хочеться особливо програти вирішальний поєдинок. Тому скажу так: ми провели гідний матч, і я дуже радий тому, що ми перемогли. Вирішальну зустріч, напевно, я грав вперше. З почином!

Новак грав на прийомі сьогодні набагато краще, ніж у п'ятницю Мельцер. Тут я вже не міг просто так вводити м'яч у гру, доводилося ризикувати. У п'ятницю цей ризик був з меншою кількістю помилок.

Про погоду

Як вплинув дощ? Корт затримав нас на півгодини, стало ще прохолодніше, сповільнилося все разом. Але треба дякувати Марченку за ті комфортні умови, у які він мене постійно ставить, приймаючи на себе 4,5 години гри у саму спеку.

Про майбутнього суперника у Кубку Девіса

Перевага щодо суперників на плей-офф? Якщо чесно, мені все одно. Коли я перший раз грав за збірну, тоді ми були ще у Другій групі, і мета була одна - вийти до Світової. Ось ми вже 10 років стукаємо-стукаємо, сподіваюся, "достукаємося" з четвертого разу.

Про підтримку глядачів

Велике спасибі всім глядачам. Тому що відсидіти у п'ятницю чотири години на грі Марченка, і відсидіти у неділю 4,5 години, потім ще і мій матч... Тому дякуємо публіці, яка була, яка залишилася. Деякі пішли, я розумію, що після 4-6 годин на трибунах уже важко. Теніс такий специфічний вид спорту. Дякуємо, і ми з радістю повернемося у Бучу, якщо трибуни будуть повними.

Про середній вік у тенісі

Чи здається мені, що теніс став більш віковим за останні роки? Здається. У тенісі середній вік піднявся до 28,5. Пов'язую це з тим, що у тенісі стало зароблятися набагато більше грошей, і люди почали у себе більше вкладати, продовжувати свої кар'єри, розуміючи, що ніде в іншому місці вони таких грошей не зароблять.

Про плани на майбутнє

Я відлітаю в Умаг, теоретично організатори повинні мені дати два дні відпочинку, і я вийду на корт у середу. Спробую адаптуватися до середовища. Як я перейду на грунт з такого швидкого покриття - це вже питання третє.

Суперник по першому колу? На Челленджерах два рази я грав з Мартіном. Зараз у нього найкращий сезон, у Парижі він дійшов до третього кола, тому на грунті він грає досить добре. Він здорово рухається і непогано грає зльоту, у нього є певний невисокий темп гри. Він грає досить повільно, але точно, і вміє добре виходити до сітки, тобто у нього є хороше відчуття м'яча.

Якщо я відновлюся, то, вважаю, у мене є хороші шанси його перемогти. Парний матч? Була вже домовленість з Длоугі, хотіли спробувати пограти Ось і спробуємо.

За матеріалами БТУ